2024. április 19. - Emma

Harangozó Gábor a szegények nevében szól a Fidesz EP képviselőihez

Harangozó Gábor délelőtti sajtótájékoztatóján arra kérte a Fidesz európai parlamenti képviselőit, hogy ha tényleg tenni akarnak a magyarországi szegényekért, ha valóban fontos nekik a hátrányos helyzetű területek felzárkóztatása, akkor támogassák a jövő h
2008. június 13. péntek 14:24 - Hírextra
Június elején Brüsszelben az Európai Néppárt tartózkodása ellenére fogadta el Harangozó Gábor szocialista európai parlamenti képviselő jelentését a hátrányos helyzetű csoportokról és térségekről az EP Regionális Fejlesztési Bizottsága.

A jelentés célja, hogy felhívja a figyelmet a leszakadó térségek és a hátrányos helyzetű csoportok problémáira, és olyan európai szintű fejlesztési eszköz kidolgozását indítványozza, amely megfelelően és érzékelhetően segíti a magyarországi és más tagállamokban lévő hátrányos helyzetű térségeket. Hangsúlyt kap a régiókon belüli növekvő elmaradottsági és szegénységi problémák területi megközelítésen alapuló rendezése, valamint a hátrányos helyzetű csoportok szegregációjának területi összefüggése.

Harangozó Gábor érthetetlennek nevezte, hogy a bizottság néppárti képviselői a Fideszes képviselőkkel együtt, a jelentés ellen szavaztak- politikai döntésre hivatkozva. Mindez azért érdekes, mert a legnagyobb hazai ellenzéki párt országszerte azt hirdeti, hogy az egyik legnagyobb probléma Magyarországon a szegénység. Harangozó Gábor a jelentésében pedig pontosan azt kezdeményezi, hogy az Unió tegyen ez ellen és hozzon létre célzott alapot a szegénység területalapú felszámolására.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását