2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Borsodban már nem gond a műtárgyak raktározása

Új raktárbázist alakít ki a Borsod megyei múzeumi igazgatóság, a beruházással, - amely ez év júliusára elkészül - a múzeumi szervezet raktározási gondjai megoldódnak, azaz korszerű, XXI. századi követelményeknek megfelelő elhelyezést tudnak biztosítani a
2008. június 12. csütörtök 09:38 - Hírextra

Veres László rámutatott arra: mint általában a magyar múzeumoknak, úgy ennek az intézményrendszernek is az egyik legfőbb gondja a műtárgyállomány raktározása. A múzeum Magyarország harmadik legnagyobb műtárgyállományával, 2,2 millió tárggyal rendelkezik, így ez a feladat különös hangsúlyt kap.

Hangoztatta, évek óta azon fáradoznak, hogy külső források segítségével megteremtsék a raktározás feltételeit. A régészeti feltárások szerződéseiben önálló tételként szerepeltették a raktározási költségeket, s az így összegyűlt pénzből vált lehetővé, hogy a beruházást elindítsák, amelynek összege mintegy 120 millió forint.

A raktárbázis korszerűsítését, illetve építését még 2006-ban szerették volna elkezdeni, de az építési szabályzat ezt nem tette lehetővé. A probléma megoldásában a Borsod megyei önkormányzat nyújtott segítséget. Ingatlancserével az eredeti 2084 négyzetméteres ingatlant egy 1189 négyzetméternyi területtel bővítette.

A kibővített telken 2007 decemberében kezdődtek el a munkálatok, amelynek befejezéseként ez év júliusában már egy korszerűsített múzeumépület és új raktárépület áll rendelkezésükre. A két épületet összekapcsolódik, itt teher-emelőlift működik. A korszerűsítés és az új építkezés eredményeként mintegy 1500 négyzetméternyi raktár biztosítja a műtárgyak elhelyezését. A raktárbázis telkén tárolják berendezéseiket is, és a kerítések mentén a meglévő konténereket - fűzte hozzá Veres László megyei múzeumigazgató.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását