2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Esélylatolgató: Svájc – Törökország

Csatolják be a biztonsági öveket! Vagy legalább is kapaszkodjanak a fotel karfájába, mert itt nagyon komoly összecsapás készül. Az első mérkőzés, amikor már tényleg az életben maradás a tét: amelyik csapat nyer, az megmenekül, ráadásul a döntetlen nem seg
2008. június 11. szerda 19:59 - Gedei Szilárd
Hakan Balta neve már fogalommá lett a magyar szurkolók körében — de csak a neve! —, én mégis kihagynám a kihagyhatatlan baltás viccet, gondolja mindenki ide, a sor végére — a magyar kommentátorok úgyis elmondják még legalább huszonötször — és inkább ugorjunk a találkozó érdemi részére.

A hazai szurkolók minden bizonnyal megtöltik a St. Jakob stadiont, de törökök is lesznek szép számmal, hiszen nem csak Németországban, hanem Svájcban is százezrével élnek. A hangulatra tehát nem lesz panasz, még úgy sem, hogy az előző mérkőzésén a helvétek elvesztették csapatkapitányukat, Alexander Freit. Ugyan a súlyos térdszalagszakadást szenvedett vezér a lelátóról nem tudja érdemben segíteni csapatát, jelenléte mégis sokat dobhat a gárda hangulatán.

A törökök elsősorban a lendületes támadójátékukra alapozhatnak, melynek Nihat a csúcsa: rá hárul a feladat, hogy megszerezze a gárda első gólját, esetleg góljait a tornán. De nem lesz ez olyan egyszerű! Hiszen Benaglio már a csehek ellen is kiválóan védett, s ezt tervezi a mostani meccsre is.

A vendégek nagyarányú győzelmére nem érdemes fogadni. Hiába egészen lendületesek a támadásaik, a svájciak középpályája és védelme is elég masszív ahhoz, hogy a nagy zakót elkerüljék. Az előrejátékban azonban akadnak problémáik, Yakin és Streller sem élete formájában játszik, talán csak Vonlanthen góllövő cipőjében bízhatnak a helvétek, feltéve, ha azt húzza föl a fiatal támadó.

A két gárda taktikai felkészültségét nézve bizony nem elképzelhetetlen a döntetlen sem, az egygólos győzelem is valószínű — a kérdés csak az, kinek a javára. Csak abban reménykedjünk, nem fognak szó szerint egymásnak esni, mint ahogy tették azt az előző világbajnokság pótselejtezőjén.

Az is kérdés, hogy milyen játékkal rukkolnak elő: a tegnapi svéd-görögöt nem lesz nehéz utolérni a színvonalat tekintve.

Nézzük, kik lesznek a meccs főszereplői! A Hírextra.hu az előző forduló alapján pontozta a várható kezdőcsapatokat:



Esélyek: Svájc: 30% döntetlen: 30% Törökország: 40%

A Hírextra.hu tippje: 0-2

Kulcsemberek lehetnek: Benaglio, Vonlanthen, illetve Nihat, Tuncay, Altintop.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását