2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Egy évtizedet ülhet a fojtogató

Tíz év börtönbüntetésre ítélte nem jogerősen a Zala Megyei Bíróság azt a zalaegerszegi elkövetőt, aki 2006 augusztusában megfojtotta az őt zsarolni próbáló férfit. Az emberölésben segédkező volt alkalmazottjára első fokon öt év börtönbüntetést szabtak ki
2008. június 10. kedd 10:08 - Hírextra
A zalaegerszegi férfi vorhotai műhelyében szóváltást követően összeverekedett áldozatával, hosszú percekig fojtogatta. Volt alkalmazottját kérte meg arra, hogy segítse lefogni a védekező embert. A holttestet kotrógéppel Teskánd határába szállította és ott elásta. Az áldozat gépkocsiját Székesfehérvárra vitték, másnap a volt alkalmazott semmisítette meg az autóban felejtett iratokat.

A férfi tettének elkövetése után többnyire Szerbiában tartózkodott, hazatérésekor tartóztatták le a határon. A rendőröknek ő mutatta meg, hol ásta el a holttestet - olvasható a Zalai Hírlapban.

Az elsőrendű vádlottat hétfőn a tárgyalóteremből a börtönőrök vezették ki, mert az ítélet kihirdetése után a férfi felpattant és az ajtó felé indulva a következő megjegyzést tette: "Marha voltam, hogy megmutattam, hol a holttest, soha nem bizonyították volna rám".

A megyei bíróság a férfi előzetes letartóztatását továbbra is fenntartja, és elrendelte a volt alkalmazott előzetes letartóztatását is - írta keddi számban a Zalai Hírlap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását