2024. április 25. - Márk

Fegyelmivel elbocsátották az idősotthon vezetőjét

Fegyelmivel elbocsátotta az önkormányzat képviselő-testülete a Zala megyei Pókaszepetken az idősotthon vezetőjét, akinek közel ötmillió forint értékű lakóházi ingatlanokat ajándékozott az otthon egyik idős lakója - írta pénteki számában a Zalai Hírlap.
2008. szeptember 12. péntek 08:59 - Hírextra
Az egyedül élő, 78 éves asszony rohamosan romló fizikai és szellemi állapota miatt 2006 nyarán került a Szent Marcella Idősek Otthonába. Korábban agyi infarktuson esett át, ezért rendszeres ellátásra, gyógyszerszedésre szorult. Múlt év őszén rokona kölcsönt szeretett volna kérni a hozzátartozójától, amit az igazgató akkor azért utasított el, mert szerinte a néni nem volt olyan szellemi állapotban, hogy ilyen megállapodásról dönthessen, vagy bármit aláírjon. Mindezek ellenére a gondozott 2008 márciusában - ügyvédi közreműködéssel - az ötmillió forint értékű ingatlanokat az otthon vezetőjének ajándékozta, valamint a közel négymillió forint értékű takarékbetétkönyvek is a 27 éves férfi felügyelete alá kerültek - olvasható a cikkben.

A képviselő-testület döntése ellen az otthon vezetője a munkaügyi bírósághoz fordult. Az ügyben egyébként rendőrségi eljárás is folyik, a szakértői vélemények alapján döntik majd el, hogy a szerződés aláírásakor cselekvőképes állapotban volt-e az idős gondozott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását