2024. március 19. - József, Bánk

Kifizetőhelyként működtek állami cégek

A Fidesz szerint az elmúlt hónapokban bebizonyosodott, hogy az előző hét év kormányzása alatt több közintézmény és állami vállalat MSZP-s és SZDSZ-es kifizetőhelyként működött, illetve működik most is.
2009. október 1. csütörtök 15:20 - HírExtra
A szocialisták az elmúlt hét és fél évben nem egyszerűen tűrték, hanem ők maguk működtették ezt a rendszert - mondta Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Hozzátette, hogy több milliárd forint tűnt el így az adófizetők pénzéből, és vándorolt magánzsebekbe.

"Az nem lehet igaz, hogy húsz évnyi szocialista-szabad demokrata budapesti városvezetés során senki nem lesz figyelmes arra, hogy a város legnagyobb cégénél talicskával tolják ki a közpénzt a vállalatból" - hangsúlyozta, megjegyezve, szerinte ez csak úgy tud működni, hogy van hozzá politikai támogatás, jóváhagyás.

Mint mondta, az elmúlt hét és fél évben lett az gyakorlat, hogy állami vállalatok és közintézmények esetében olyan munkákra adtak külsős tanácsadói megbízásokat sok tíz- meg százmillió forintért, amely munkákat az adott cégnél alkalmazott embereknek kellett volna ellátniuk.

Álláspontja szerint a kifizetőhelyeknek a működtetésével, külsős tanácsadói szerződésekkel, végkielégítésekkel "ellopták az emberek pénzét".

Ennek a "gyakorlatnak" most nem egy belső erkölcsi felháborodás miatt igyekeznek véget vetni a szocialisták, hanem a lebukás miatt - vélekedett Szijjártó Péter, utalva arra a csütörtöki bejelentésre, mely szerint törvénnyel kötelezné takarékosságra az MSZP a köztulajdonú társaságokat.

A fideszes képviselő emlékeztetett, hogy az állami cégvezetők fizetésének csökkentéséről, valamint e vállalatok felügyelőbizottsági és igazgatósági testületeinek létszámcsökkentéséről szóló első indítványukat hat hónappal ezelőtt nyújtották be az Országgyűlésnek, azonban a szocialisták akkor ezt "lesöpörték az asztalról, és most sem látszanak úgy, mint hogy ha lelkes támogatói lennének egyébként annak az indítványuknak, amely radikálisan csökkenteni szeretné a több millió forintot kereső állami cégvezetők havi fizetését".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását