2024. május 2. - Zsigmond

Hollandia-Olaszország 3-0

A holland válogatott 3-0-ra nyert a világbajnok Olaszország ellen a labdarúgó Európa-bajnokság "halálcsoportnak" is nevezett C jelű négyesében az első fordulóban. A hollandok góljait Ruud van Nistelrooy (26.), Wesley Sneijder (31.) és Giovanni van Bronckh
2008. június 9. hétfő 23:15 - Hírextra
Az olaszoknak csak akkor marad reális esélyük a továbbjutásra, ha hátralévő két csoportmeccsüket megnyerik. Eredmény: Hollandia-Olaszország 3-0 (2-0). Bern, 30 ezer néző. Gól: van Nistelrooy (26.), Sneijder (31.), van Bronckhorst (79.). Sárga lap: de Jong (59.), illetve Toni (27.), Zambrotta (35.), Gattuso (51.)

Hollandia: Edwin van der Sar - Andre Ooijer, Khalid Boulahrouz (John Heitinga, 76.), Joris Mathijsen, Giovanni van Bronckhorst - Nigel de Jong, Orlando Engelaar - Dirk Kuyt (Ibrahim Afellay, 80.), Rafael van der Vaart, - Wesley Sneijder - Ruud van Nistelrooy (Robin van Persie, 71.)

Olaszország: Gianluigi Buffon - Christian Panucci, Andrea Barzagli, Marco Materazzi (Fabio Grosso, 55.), Gianluca Zambrotta - Massimo Ambrosini, Andrea Pirlo, Gennaro Gattuso - Mauro Camoranesi (Antonio Cassano, 75.), - Luca Toni, Antonio Di Natale (Alessandro del Piero, 64.)

A hollandok birtokolták többet a labdát és váratlan, gyors átadásokkal, remek kiugatásokkal többször is az olasz védelem mögé kerültek. Megérdemelten vezettek két góllal az első félidő után.

A második játékrészben az olaszok mindent egy lapra feltéve kitámadtak, számtalan helyzetet kidolgoztak, de van der Sar nem tudott hibázni, mindent védett. A hollandok is remekül kihasználták, hogy a kitámadó olaszok mellett több helyük maradt. Látványos akciókat vezetett mindkét gárda, a holland együttes megérdemelten győzött, de a helyzetek száma alapján nem volt három gól különbség a csapatok között.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását