2024. május 17. - Paszkál

Holland lecke a világbajnoknak

A holland válogatott 3-0-ra nyert a világbajnok Olaszország ellen a labdarúgó Európa-bajnokság "halálcsoportnak" is nevezett C jelű négyesében az első fordulóban.
2008. június 9. hétfő 22:41 - Hírextra
A csoport másik mérkőzésén Franciaország gólnélküli döntetlent játszott Romániával. Az olaszoknak csak akkor marad reális esélyük a továbbjutásra, ha hátralévő két csoportmeccsüket megnyerik.

    C csoport, 1. forduló:
Hollandia-Olaszország 3-0 (2-0)
--------------------------------
Bern, 30 ezer néző, v: Peter Fröjdfeldt (svéd)
    gól: van Nistelrooy (26.), Sneijder (31.), van Bronckhorst (79.)
    sárga lap: de Jong (59.), illetve Toni (27.), Zambrotta (35.), Gattuso (51.)

    Hollandia:
    ----------
Edwin van der Sar - Andre Ooijer, Khalid Boulahrouz (John Heitinga, 76.), Joris Mathijsen, Giovanni van Bronckhorst - Nigel de Jong, Orlando Engelaar - Dirk Kuyt (Ibrahim Afellay, 80.), Rafael van der Vaart, - Wesley Sneijder - Ruud van Nistelrooy (Robin van Persie, 71.)

    Olaszország:
    ------------
Gianluigi Buffon - Christian Panucci, Andrea Barzagli, Marco Materazzi (Fabio Grosso, 55.), Gianluca Zambrotta - Massimo Ambrosini, Andrea Pirlo, Gennaro Gattuso - Mauro Camoranesi (Antonio Cassano, 75.), - Luca Toni, Antonio Di Natale (Alessandro del Piero, 64.)
    
    I. félidő:
    ----------
    18. perc: Kuyt átadásával van Nistelrooy lépett ki, eltolta a labdát Buffon mellett, de közben elvesztette az egyensúlyát és már nem tudta kapura lőni a labdát.
    26. perc: jobboldali beadás után a labda Buffontól Mathijsenhez került, ő Sneijderhez passzolt, akinek lövése van Nistelrooyról a hálóba pattant (1-0). Az olaszok lest reklamáltak, de mivel Panucci az alapvonalon kívül feküdt, a találat szabályos volt, mert a szabályok értelmében a védőt úgy kell tekinteni, mintha a játéktéren tartózkodna.
    32. perc: van Bronckhorst ívelt keresztbe a bal oldalról, Kuyt a jobbszélről középre fejelte a labdát és Sneijder Buffon mellett 6 méterről a hálóba továbbított (2-0).
    33. perc: Di Natale 12 méterről kapásból lőtt, van der Sar csak másodszorra tudta megfogni a labdát.
    43. perc: Mathijsen két védő közé belőtt labdájával van Nistelrooy kilépett, lapos lövését Buffon óriási bravúrral lábbal hárította.

    II. félidő:
    -----------
    54. perc: Zambrotta csapta be Kuytöt a bal oldalon, majd éles szögből a bal felső sarok mellé csavarta a labdát.
    66. perc: Del Piero egy csel után 17 méterről lőtt, van der Sar vetődve fogta meg a félmagasan a bal sarok irányába szálló labdát.
    76. perc: Toni kapott egy remek indítást, 6 méterre a kaputól levette a labdát, majd fölé emelt.
    79. perc: Kuyt tört egyedül kapura, lövése után a labda kipattant a bravúrosan mentő Buffonról, Kuyt a kapu elé ívelt, van Bronckhorst fejese után a labda a menteni igyekvő Zambrottát érintve pattant a hálóba (3-0).
    A hollandok birtokolták többet a labdát és váratlan, gyors átadásokkal, remek kiugatásokkal többször is az olasz védelem mögé kerültek. Megérdemelten vezettek két góllal az első félidő után.
    A második játékrészben az olaszok mindent egy lapra feltéve kitámadtak, számtalan helyzetet kidolgoztak, de van der Sar nem tudott hibázni, mindent védett. A hollandok is remekül kihasználták, hogy a kitámadó olaszok mellett több helyük maradt. Látványos akciókat vezetett mindkét gárda, a holland együttes megérdemelten győzött, de a helyzetek száma alapján nem volt három gól különbség a csapatok között.
    korábban:
Románia-Franciaország 0-0
    2. forduló:
    június 13., péntek:
Olaszország-Románia, Zürich 18
Hollandia-Franciaország, Bern 20:45
    3. forduló:
    június 17., kedd:
Franciaország-Olaszország, Zürich 20:45
Hollandia-Románia, Bern 20:45
   
 A csoport állása:

1. Hollandia            1    -    -    3-0    3 pont
2. Románia             1    -    -    0-0    1
    Franciaország    1    -    1   0-0    1
4.Olaszország        1    -    -    0-3    0


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását