2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Beindul az Obama-henger

Barack Obama, aki várhatóan a Demokrata Párt jelöltje lesz a novemberi amerikai elnökválasztáson, mind az ötven szövetségi államra kiterjedő kampányt kezd, a hagyományosan republikánus államokban is igyekszik megnyerni a választók kegyeit - közölték az il
2008. június 9. hétfő 10:59 - Hírextra
Obama arra a hatalmas lelkesedésre, a minden korábbinál magasabb választó részvételre alapoz, amely az idei demokrata előválasztásokat jellemezte. John McCain, a várható republikánus elnökjelölt bázisához is szólni kíván az olyan vörös, vagyis a tradicionálisan a republikánus elnökjelöltekre szavazó államokban, mint Észak-Karolina, Missouri vagy Montana.

Obama hétfőn Észak-Karolinába utazik, ahol 32 éve nem tudott győzni demokrata elnökjelölt. Múlt héten Virginiában kampányolt, amelynek választói legutoljára 1964-ben voksoltak a Demokrata Párt jelöltjére.

Az afro-amerikai szenátor - miután egyértelművé vált jelöltsége, és korábbi vetélytársa, Hillary Clinton is bejelentette, hogy őt támogatja - elsősorban gazdasági programjával kívánja megnyerni a választók rokonszenvét, tudván, hogy a lakosságot leginkább a gazdasági nehézségek, egyebek mellett az emelkedő benzinár és a növekvő munkanélküliség aggasztja. Hangsúlyozza, hogy John McCain szenátor, a leendő republikánus elnökjelölt elképzelései nem térnek el George Bush elnök hibás gazdaságpolitikájától.

Barack Obama eddigi előválasztási kampányszervezetét átalakítja általános - a másik párt és jelöltje elleni - választási gépezetté, kibővíti tanácsadó körét, állítólag Clinton szakértői közül is többet átvesz. Szervezőket küld ezenkívül a legfontosabb államokba és új kampányanyagokban igyekszik eljuttatni nézeteit, életrajzát azon amerikaiak millióihoz, akik eddig csak a távolból szemlélték a választási versengést.

Külön szakértői csapat fogja körülvenni feleségét, Michelle Obamát, akinek markáns személyisége és nyilatkozatai támadási felületet nyújthatnak a republikánusoknak. Az életrajzi háttéranyagokkal az Obamáról - származásáról, vallásáról, múltjáról - keringő rosszindulatú híreszteléseket akarják kioltani.

Az Obama-stáb szerint bizonyos államok talán túlságosan vörösek ahhoz, hogy bekéküljenek, de a demokrata kampány védekezésre, kiadásokra késztetheti McCaint, akinek így kevesebb pénze marad a kulcsfontosságú ingadozó államokra, például Ohióra, Floridára vagy Nevadára és Új-Mexikóra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását