2024. május 16. - Mózes, Botond

Az ügyész életfogytiglani büntetést kért

A perbeszédekkel folytatódott szerdán Szolnokon a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróságon a médiában Taczman-ügyként ismertté vált büntetőper; az ügyész ifj. Taczman Elek elsőrendű vádlottra életfogytiglani fegyházbüntetést, míg a bűncselekmény idején még f
2008. február 6. szerda 17:52 - Hírextra

A vád szerint a két fiatal előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettét követte el. Ifj. Taczman Elek és a szolnoki P. Tamás 2006. február 5-én Jászberényben brutális módon megölték családi házában Taczman Elek 51 éves rokkantnyugdíjast és 44 éves feleségét. Az elsőrendű vádlott még a tárgyalássorozat elején beismerte tettét, amit az ügyész számára enyhítő körülményként értékelt.

Ifj. Taczman ügyvédje védence érdekében elmondta, hogy a fiatalembert apja és nevelőanyja szinte rabszolgaként tartotta. Hirtelen haragú apja többször nyilvánosan megszégyenítette, például megverte. Ezeket a megaláztatásokat a fiú magába zárta, és eddig bírta lelkileg elviselni. Felhívta a figyelmet arra, hogy a vádlott bevallotta bűnösségét, ami nagy mértékben hozzájárult az ügy felderítéséhez. Az ügyvéd szerint a gyilkosság előre kiterveltsége és nyereségvágyból való elkövetése nincs kétséget kizáróan bizonyítva, ezért az ügyész által javasolt büntetés enyhítését indítványozta.
P. Tamás, a másodrendű vádlott ügyvédje kifejtette: védence mindvégig tagadta a gyilkosságban való részvételt, hiszen azt állította, hogy a bűncselekmény napján lovagolni indult Jászberénybe ifj.

aczman meghívására. Csak a helyszínen tudatosult benne, hogy barátja valami olyasmire készül, amiben nem kívánt részt venni. Ezért az elsőrendű vádlott bezárta őt egy alsó épületbe, és amikor kiengedte onnan, családja megölésével fenyegette meg, ha nem segít az esetet rablógyilkosságnak elrendezni.

Miért feltételezik, hogy egy baráti ötletre valaki két általa ismeretlen embert megöl? - tette fel a kérdést az ügyvéd. Jelezte, hogy a szakértők is hihetőnek tartották P. Tamás vallomását, és védence bűncselekmény alóli felmentését kérte.

Az ítélethirdetésre február 19-én kerül sor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását