2024. május 2. - Zsigmond

Felhúzható ébresztőórával a klímaváltozás ellen

Mindenki tehet a klímaváltozás ellen - ezt az elcsépelt gondolatot ragadta meg az ENSZ egy tanácsadó kézikönyv kiadásával. Szakértők szerint, ha mindenki megfogadná a könyvben leírt tanácsokat, felére csökkenhetne a széndioxid-kibocsátás.
2008. június 6. péntek 07:17 - Hírextra
Elektromos helyett felhúzható ébresztőóra használata: 48 gramm széndioxid naponta. Nem elektromos fogkefe használata: szintén 48 gramm. Kocsi helyett vonattal menni a munkába: közel napi 2 kilogramm széndioxid. Az ENSZ kézikönyve szerint ezekkel az egyszerű lépésekkel ennyi üvegházhatású gáztól kímélnénk meg a környezetet.

A világszervezet szakértői a kiadványukban azt állítják: ha az emberek klímabarát életmódot követnének, felére csökkenhetne a széndioxid-kibocsátás. Ezzel azt akarják bizonyítani, hogy az egyén is képes pozitív változásokat előidézni.

Ehhez a fent felsorolt apró lépéseken kívül még további döntésekkel is hozzájárulhatunk. Például azzal, hogy kisebb csomaggal szállunk repülőre, vagy a futópad helyett a parkot választjuk a kocogás helyszínéül.

Az is segít, ha jobban odafigyelünk házunk szigetelésére, és szárítókötélen szárítjuk a ruháinkat, nem pedig a centrifugában. Szerencsés, ha elkerüljük az Atlanti-óceán feletti retúr repülőutat, mert az annyi károsanyag-kibocsátással jár, mintha minden utas egy évig járatná autója motorját.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását