2024. április 29. - Péter

Nőnapi ingyenes tárlatvezetés

Különleges tárlatvezetéssel kedveskedik látogatónak március nyolcadikán, nőnapon a Magyar Nemzeti Múzeum. A múzeum két időszaki kiállítása - a Hölgyek palettával és a Rejtett ritkaságaink 4. - Családi ezüst című - szorosan kapcsolódik a hölgyekhez, ez adt
2008. március 1. szombat 13:16 - Hírextra
A Hölgyek palettával című képzőművészeti kiállításon a női művészet - amelynek létét, jellegét sokan vitatják - képviselőinek munkái láthatók. Például Czóbel Béla feleségéé, vagy Karinthy Frigyes húgáé, akik lenyűgöző képi és színhatású alkotásokat hagytak az utókorra.

A nőnapi ingyenes művészeti szakvezetésen értő férfikísérettel kalauzolják a látogatókat a tárlaton, amelynek a múzeum eredetileg is festmények bemutatására tervezett termei adnak otthont.
A Családi ezüstöt bemutató kiállításon igazi történelmi, iparművészeti remekművek láthatók. A március 8-i tárlatvezetés résztvevői megismerkedhetnek a tea, a kávé és a csokoládé történetével, fogyasztási, terítési szokásokkal, és mindazzal, ami a múltban is édesebbé tette az életet.

Azok, akik még nem időztek a magyar történelmet bemutató kiállítási termekben, figyelemmel adózva a női szépségnek, akkor feltétlenül engedjen a nőnapi invitálásnak, hiszen öltözködési szokásokkal, korabeli divattal, lenyűgöző ruhakölteményekkel ismerkedhetnek meg.

Az előzetes tervek szerint délelőtt fél 11-kor, fél 12-kor, majd délután 3 órakor indít a múzeum tárlatvezetést, de ha nagy lesz az érdeklődés, akkor több csoportot is is indítanak, érkezési sorrend alapján.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását