2024. március 29. - Auguszta

Mikola is elnök lehet

Hárman kaptak jelölést a Magyarok Világszövetsége (MVSZ) elnöki posztjára, köztük van Mikola István fideszes politikus, az Orbán-kormány volt egészségügyi minisztere is.
2008. június 5. csütörtök 11:23 - Hírextra
A tisztséget most betöltő Patrubány Miklós – akit a világszövetség erdélyi társasága, Tolna megyei szervezete, és 11 Borsod megyei tagja javasolt most a posztra - az MTI érdeklődésére azt közölte, a fideszes politikust az Orbán Balázs Erdélyi Kör jelölte.

Mint mondta, mindeddig sem neki, sem a javaslattevőnek nem sikerült megszólaltatni őt: elvállalja-e a felkérést. Egyben emlékeztetett arra: Mikola István 2000-ig az MVSZ stratégiai tanácsának tagja volt.
Rajtuk kívül - a világszövetség sajtószolgálatának tájékoztatása szerint - az önmagát jelölő Kvacskay Károly verseng még a posztért.

A két régióelnöki helyre csak egy-egy jelölés érkezett: a Kárpát-medencei régióelnökségért így a Tolna megyeiek és 11 borsodi tag által támogatott András Imre, a Kárpát-medencén kívüliek vezetői posztjáért pedig Ladó László versenghet, az MVSZ Ausztráliai Országos Tanácsának támogatását maga mögött tudva
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását