2024. május 5. - Györgyi

Törvénytipró gimi

Törvénysértések tömegét követte el az elmúlt két hétben a Komárom megyei és a tatai városi önkormányzat a tatai Eötvös gimnázium ügyében, a testület olyan eljárásrendet alakított ki, amelyet minden bíróság és valószínűleg a közigazgatási hivatal sem tart
2008. június 4. szerda 14:13 - Hírextra
A kormánypárti parlamenti képviselő visszautasította a Magyar Nemzet szerdai számában megjelenteket, "szemenszedett hazugságnak" nevezte, hogy saját maga részére kívánta privatizálni az intézményt.

Felidézte, hogy 1991-ben tanárokkal, szülőkkel közösen hozták létre a Tatai Eötvös József Tehetséggondozó Alapítványt, 2001 óta azonban nem vesz részt az alapítvány munkájában. Jelenleg nem is tervez semmiféle visszalépést a szervezetbe - fűzte hozzá.

Alapítói jogviszonyát azzal állította párhuzamba, hogy Michl József (Fidesz) tatai polgármester, és Völner Pál, a megyei közgyűlés fideszes elnöke a katolikus egyháznak tagjai. "Ők tagjai a katolikus egyháznak, én tagja vagyok egy alapítvány alapítói közösségének" - fogalmazott.

A szocialista képviselő visszautasította az egyházellenesség vádját és ízléstelennek tartotta a napilap címlapján az unokájáról közölt fotót.

Hozzátette: a gimnázium tantestülete, szülői, tanuló munkaközössége nem egyházellenes, különböző felekezetekhez tartoznak. Nem az egyházzal van bajuk, hanem elégedettek a tatai gimnáziummal és nem kívánnak változást. Kiforgatása az ügynek, hogy úgy tüntették fel, mintha az egyház ellen lépnek fel.

Kérdésre válaszolva közölte: nem lobbizott az intézményért, hivatalos levélben fordult az oktatási tárca vezetőjéhez, amelyben arra kérdezett rá, van-e törvényes lehetőség az alapítvánnyal közoktatási megállapodást kötni.

Tatai-Tóth András ismét utalt az oktatási tárca álláspontjára, miszerint csak alapítvánnyal és társadalmi szervezettel kötnek megállapodást, "arra nem volt még példa, hogy helyi önkormányzat által létrehozott nonprofit szervezettel kössön közoktatási megállapodást a miniszter". Ezek után döntött úgy a város, hogy a Városkapu Zrt.-nek adnák át az intézményt.

A képviselő azt mondta, kifejezetten a város fideszes polgármesterének írásos kérésére kezdett el foglalkozni a tatai gimnázium fenntartásának lehetséges feltételeivel. Amikor felvetődött az egyházi kézbe adás, "én egy szót nem szóltam" - közölte. Hozzátette: azt az alapelvet képviselte, amit a Fidesz is, hogy az emberek véleményét kell figyelembe venni.

Kifogásolta: a fenntartó nem adott érdemi választ arra a lehetőségre, hogy az alapítvány átvegye a közoktatási intézményt, ezt nem vizsgálták meg, holott korábban megígérték.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását