2024. május 5. - Györgyi

Negyvenéves kapcsolatukat ünneplik

A hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum 47 képzőművészeti műtárgya és csaknem harminc vásárhelyi kerámia indul útnak június 9-én a település franciaországi testvérvárosába, Vallauris-ba - tájékoztatta az MTI-t a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Közp
2008. június 4. szerda 07:48 - Hírextra

Nagy Imre elmondta: a francia városban a testvérvárosi kapcsolat negyvenedik évfordulója alkalmából Magyar Napokat szerveztek. Ennek az indító eseménye lesz egy kettős kiállítás: a városháza előcsarnokában, a vásárhelyi kerámiaszimpózium tízéves anyagából mutatnak be több mint harmincat; az épület Jean-Marie termében pedig a dél-alföldi város képzőművészetének történetét tárják a látogatók elé.

Ez utóbbi válogatás a Tornyai Jánostól napjainkig tartó időszakot öleli fel - mondta a szakember. Olyan keresztmetszetet próbáltak összeállítani, mely felvillantja a különböző stiláris és gondolati pilléreket a vásárhelyi gondolkodás spektrumából.

Összesen negyvenhét művet visznek a kiállításra, mely huszonhét festményt, tizenhat érmet és tizenkét kisplasztikát jelent.

Tízmilliós nagyságrendben indulnak útnak a Tornyai-múzeum és a város tulajdonában lévő alkotások, többek között Tornyai János-, Rudnay Gyula- és Kohán György-művek. A műtárgyak becsomagolása már szinte teljesen készen van.

A vásárhelyi kincsek június 9-én érnek ki Franciaországba, és két nap múlva, június 11-én tárulnak fel a közönség előtt. A tervek szerint egy hónapig, azaz július 11-ig ismerkedhetnek a testvérvárosi érdeklődők a magyar település művészetével.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását