2024. április 27. - Zita

Green Capital fővárosi víziója

Pontos mérések nélkül is nyilvánvaló a főváros és más nagyvárosok levegőszennyezettsége, mégsem tesznek ellene az önkormányzatok. A Green Capital környezetvédelmi tanácsadó cég igazgatója azt mondta: a főváros ellenkező irányban halad, mint kellene, mivel
2008. június 4. szerda 13:26 - Hírextra
Csökkenteni kellene a belvárosba behajtó autók számát, Budapesten azonban egyre többen ülnek autóba - mutatott rá az InfoRádióban a Green Capital igazgatója, aki aggódva szemléli, hogy a tömegközlekedés leépül, miközben fejlődnie kellene.

Mint mondta, az embereket semmi sem ösztönzi arra, hogy otthon hagyják autójukat és helyette buszra vagy metróra szálljanak.

Őri István szerint léteznek olyan megoldások, amelyek nem emésztenek fel sok pénzt, mégis jelentősen javítanák a levegő minőségét.

Ilyen lenne az, ha rendszeresen takarítanák a villamossíneket. Itt ugyanis nagyon sok por gyűlik össze, amelyeket a járművek a menetszéllel mindig felvernek.

Bár drágább és nehezebben megvalósítható, de megoldás lenne, ha a tömegközlekedési csomópontokban P + R parkolókat alakítanának ki, és az is, ha az elővárosi vasútközlekedés fejlettebb lenne a mostaninál.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását