2024. május 16. - Mózes, Botond

Ősszel tárgyalják tovább a Prikkel-ügyet

A tegnapi tárgyalási nap után szeptemberben, helyszíni tárgyalással folytatódhat a mezőszilasi Prikkel-hásapár gyilkosainak büntetőpere a Fejér Megyei Bíróságon - jelenti a HavariaPress.
2008. június 3. kedd 13:47 - Hírextra
Az már az előző, április 14-i tárgyaláson bizonyítást nyert, hogy a másodrendű vádlott, id. N. József 2005. augusztus 10-én 10 millió forint kölcsönt vett fel Prikkel Tamástól, vállalva azt is, hogy a kölcsön havi kamata 250 ezer forint lesz. A vád szerint azonban -, mivel az elsőrendű vádlott, ifjabb N. József nem tudta fizetni a vállalt kamatot - elhatározták, hogy megölik Prikkeléket, majd a bűncselekményüket emberrablásnak tüntetik fel azzal, hogy a gyanút másvalakikre terelik. 2006. december 29-én a pénz visszafizetésének ígéretével a lakásukhoz hívták Prikkeléket, majd bejelentették későbbi áldozataiknak, hogy nem tudnak fizetni. Ekkor vita tört ki köztük, ami tettlegességig fajult, végül a vádlottak agyonverték a házaspárt, összekötözték a holttesteket, majd az áldozatok gépkocsijának csomagtartójába gyömöszölték őket. Az idősebb vádlott, N. József a házaspár Mercedesével egy Igar környéki völgykatlanba ment, fia egy Opellel követte. A Mercedest gondosan elrejtve lezárták, majd távoztak a helyszínről. Késő este újból felkeresték a helyszínt, és felgyújtották az autót - gondosan ügyelve arra is, hogy a tűzben a holttestek annyira összeégjenek, hogy a halál pontos okát, idejét később se lehessen megállapítani. Az ügy tárgyalása e hét hétfőn több tanú kihallgatásával folytatódott, s a vallomásokból egyértelműen kitűnt, hogy a tanúk N. Józsefet és a fiát is egyaránt durva embernek ismerték. Az is elhangzott, hogy ezt megerősítette a másodrendű vádlott egykori élettársa, valamint az elsőrendű vádlott két volt barátnője is. A tárgyalás egyik legérdekesebb jelenetének számított, amikor a bíróság idősebb N. József egykori élettársának egy korábbi vallomását idézte: ekkor a férfit "idióta, beteg elméjű, rendkívül agresszív emberként" jellemezte. A nő a tegnapi tárgyalásra is az ügyvédjével együtt érkezett, mert - elmondása szerint - fél a vádlottól. A bíróság az eljárást 2008. szeptember 15-én helyszíni tárgyalással folytatja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását