2024. április 26. - Ervin

A felelőtlen fogyasztás következményei

A felelőtlen fogyasztás rovására írható klímaváltozásra hívja föl a figyelmet a Kiutak 2008 vándorkiállítás tizennégy alkotása szombaton Budapesten, a Millenáris szabadtéri Teátrumban - tudatta Paksi Endre Lehel kurátor az MTI-vel.
2008. június 3. kedd 09:15 - Hírextra
A Szobrászatért Alapítvány, a Hulladék Munkaszövetség és az Öko-Pack Kht. a Reneszánsz Év 2008 Programiroda megbízásából készített utazó kiállítást, összekapcsolva a művészetet és a környezeti szemléletformálást. A kiállításon az Öko-Pack Kht. a szelektív hulladékgyűjtésre, a HuMuSz pedig a hulladék-megelőzésre hívja fel a figyelmet. A Szobrászatért Alapítvány pályázatot írt ki olyan alkotások elkészítésére, amelyek a fenntartható fejlődés témáját dolgozzák föl, szemléletváltásra sarkallnak.

Az alkotások együtt járják az országot; az újrafeldolgozásról, -használatról és megelőzésről szóló kiállítás gyakorlati ötletek bemutatásával szeretné ösztönözni és segíteni a látogatókat a környezetkímélőbb életmód megvalósításában.

A szombati fővárosi kiállításról a kurátor elmondta: a bejáratnál Bojti Marci alkotása köszönti majd látogatót, a preparált behajtani tilos tábla fehér csíkja erotikus, fehér fogú női szájat imitál, s a piros részre mint almára tekeredik a bibliai kígyó. A kötelező haladási irány tábla nyila pedig felhőcskékkel és puttókkal egészül ki. A két tábla között található majd az ABDK Csoport alkotása, a Vörös szőnyeg. A több mint harminc méteres szőnyegcsík egyszer használatos műanyagszatyrokból készült.

Kasek Roland ReCycle című alkotása egy preparált kerékpár, amelynek hátsó kerekét megemelték, ezért az ember sehová nem juthat el vele, hiába teker. A kormányon televízió díszeleg, ontva a villódzó fényeket. A kurátor kiemelte Asztalos Zsolt papírbútoron található, síró emberkéket formázó chipszeit, hangsúlyozva, minden egyes alkotás magáért beszél az abszurditásával.

A rendezvényen interaktív demonstrációs anyagokkal, hulladékos játszóházzal és a témát propagáló információs kiadványokkal a hulladékkezelés problémáira adnak válaszokat.

A Kiutak 2008 vándorkiállítás Szegeden június 21-én és 22-én, Egerben július 17. és 20. között, Debrecenben augusztus 16-án lesz látható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását