2024. május 14. - Bonifác

Talmácsi felpörgette a motort

A gyorsaságimotoros-világbajnokságon a 125 kcm-esek között vb-címvédő Talmácsi Gábor idei legjobb teljesítményét nyújtva második lett vasárnap, az Olasz Nagydíjon. A magyar pilóta ezzel megkezdte a felzárkózást, és elérhető közelségbe került számára, hogy
2008. június 2. hétfő 11:20 - Hírextra

Talmácsi, aki szerdán ünnepelte 27. születésnapját, három esztendeje éppen a toszkán pályán szerezte meg pályafutása első világbajnoki futamgyőzelmét. A magyar pilóta jelenleg a hetedik a vb-pontversenyben, vezet a vasárnap győztes olasz Simone Corsi.

Mugello a szerencsehelye?

"Valóban itt arattam első győzelmemet, és tavaly szintén az olaszországi futam után sikerült egyre jobb és jobb eredményeket elérnem" - mondta az MTI-nek Talmácsi Gábor. "Most különösen fontos volt ez a második hely, amely akár még jobbra is sikerülhetett volna, hiszen csak egy hajszállal maradtam le a célvonalban Corsi mögött."

Az olasz GP-t megelőző futamok nem az elképzelései szerint alakultak. Miért?

"Sok mindent felsorolhatnék, hiszen akadt, hogy motorhibával küszködtem, olykor a szerencsével is hadilábon álltam. Ha az eddigi futamokon két alkalommal - és erre volt lehetőségem - megszerzem a harmadik helyet, akkor az kétszer 16 pont. Az pedig már 32 lenne, és pontosan ennyivel vagyok lemaradva Corsitól. Vasárnap Barcelonában szállunk nyeregbe. A motorom most nagyon jó volt, remélem, ez így lesz a katalán GP-n is. Tavaly az első helyről rajtoltam, végül második lettem. Nagyon bízom abban, hogy a folytatás is jó lesz. Győzni kell!"

Milyenek a riválisok, akik között az idén újak is megjelentek?

"Nagyon kemény, bevállalós fickók. És pokoli gyorsak."

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását