2024. április 29. - Péter

Akár 40 százalékkal is drágulhat a gáz

A gázpiaci liberalizációig mintegy 40 százalékos gázáremelésre lenne szükség, hogy a hazai árak elérjék a világpiaci szintet. Az importgáz ára jelentősen nőtt az elmúlt év második fele óta, és mivel ez a kő- és a fűtőolaj árának változásait kilenc hónapos
2008. június 2. hétfő 20:00 - Hírextra
Barát Szabolcs közölte: a januári, az áprilisi és a júliusra tervezett gázáremelés teljesen indokolt a világpiaci olaj- és olajtermék-árak növekedése miatt, ennél azonban sokkal nagyobb emelésre lett volna szükség akkor, ha a kormány a valódi importgáz-árat akarta volna megfizettetni a lakossággal.

Ha sor kerül a gázpiaci liberalizációra Magyarországon, az embereknek meg is kell fizetniük az importgáz világpiaci árát: ebben az esetben 2009 márciusának elejéig körülbelül 40 százalékos gázáremelésre lehetne számítani - jelentette ki a portfolio.hu elemzője.

A szakértő szerint nem valószínű azonban, hogy egy ekkora emelés egyszerre következik majd be, valószínűbb, hogy fokozatosan növekszik majd az ár. Barát Szabolcs hozzáfűzte: az áremelés mértéke nagyban függ a világpiaci árak, illetve a forint dollárral szembeni árfolyamának alakulásától.
Forrás: InfoRadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását