2023. május 31. - Angéla, Petronella

Az orosz újgazdagok felverik

Az oroszországi magánrendezvényeken fellépő világsztároknak a megrendelők a szokásos gázsiknál jóval többet fizetnek, s ezzel felverik árukat, amit végül is a nagyközönség kénytelen megfizetni.
2008. június 1. vasárnap 15:00 - Hírextra

A rekordot egyelőre Elton John tarja, aki előbb nem akarta vállalni, hogy egy Moszkva legelőkelőbb részén lévő szálloda megnyitásán fellépjen, de aztán a felkínált ötmillió dollárnak mégsem tudott ellenállni és énekelt egy órácskát. A sztár pár éve egy stadionban tartott koncertért Nyugat-Európában 200 ezer dollárt kért és kapott, igaz, Moszkvában már 400 ezer dollárért adott hangversenyt.

A szemtelenség rekordját Jennifer Lopez állította fel: Telman Iszmajlov üzletember születésnapi buliján lépett fel, de a szerződés szerinti 40 perc helyett mindössze 20 percet énekelt, aztán lehetett számokat rendelni, de mindegyiket külön meg kellett neki fizetni, így a milliós gázsi mellé hamar összeszedett még további 2,1 millió dollárt, s végül megajándékozták egy briliánsokkal kirakott arany mikrofonnal másfél millió dollár értékben.

Manapság az orosz újgazdagok sajátos fellépési meghívásokkal bombázzák a sztárokat, s azokat csak a felkínált összeg nagysága tudja meggyőzni arról, hogy elvállalják a hírnevük szempontjából nem túl előnyös fellépést például egy szálloda megnyitásán.

Madonna például nyilvánosan kijelentette: régi slágereit nem hajlandó énekelni többet, bár, ha legalább 30 millió dollárt fizetnek érte... talán. Ami Oroszországban könnyen megtörténhet. Jó két és fél éve eljött Moszkvába egy vállalati estre: még csak nem is énekelt, csak ült és mosolygott, s már ezért is hat számjegyű összeget kapott. A hírek szerint ezt követően kért csillagászati gázsit a Luzsnyikiban tartott koncertért.

Joe Cocker moszkvai koncertjéért szokásos gázsija dupláját, Christina Aguilera majd ötszörösét, Rihanna majd háromszorosát kérte.
Mindezek következtében a koncertszervezők panaszkodnak: a túlzott gázsik miatt drágábban kell adni a jegyeket, emiatt pedig kevesebben mennek el a koncertre.

Megállapítják azonban, hogy ez főleg az ifjabb sztárokra jellemző: az öreg rókák közönségükre is gondolnak. Rihanna magas gázsija miatt félig üres terem előtt énekelt Moszkvában. Kylie Minogue megszokott gázsiját kérte júniusi Moszkvai koncertjéért is, s máris alig kapható rá jegy.

A moszkvai koncertnaptár mégis folyton zsúfolt: május-júniusban Joe Cocker, a Backstreet Boys, a KISS, PJ Harvey, Lenni Krawitz, Kylie Minogue, valamint Fatboy Slim lép fel az orosz fővárosban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását