2024. május 5. - Györgyi

Új pénztárnoka van az MSZP-nek

A párt eddigi főkönyvelője, Brecskáné Nagy Mária lett az MSZP új pénztárnoka - jelentette be Simon Gábor, az MSZP választmányának elnöke szombaton Budapesten, a testület ülése után tartott sajtótájékoztatón.
2008. május 31. szombat 16:06 - Hírextra
Az egyetlen jelölt Brecskáné Nagy Máriát titkos szavazással választotta meg a választmány - közölte Simon Gábor.

A testületnek azért kellett új pénztárnokot választania, mert a posztot eddig betöltő Puch László a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium államtitkára lett.

A választmányi elnök a testület ülésén folyt vitáról azt mondta, az MSZP kész az ország jövőjéről szóló vitára. Ha Orbán Viktor, a Fidesz elnöke az ellenzék vezetőjeként a parlamentben kiáll a mondanivalójával, akkor az MSZP nem fog az ülésteremből kivonulni - jegyezte meg.

Utalt arra, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a munkahelyteremtésről, a munkavégzésre ösztönző szociális rendszer és a munkavégzésre képessé tevő oktatási rendszer megteremtéséről beszélt a választmányi ülésen.

Hozzátette: a szocialista párt a következő időszakban nyugodtabb, kiszámíthatóbb, a hétköznapok biztonságát a középpontba állító politikát kíván megvalósítani, amelyben központi elem a munkára ösztönzés.

Simon Gábor kitért arra, hogy Lamperth Mónika pártelnöki kabinetvezető a MSZP szervezeti és működési átalakításáról, annak hatékonyabbá tételéről beszélt. A testületi elnök azonban részletekben nem bocsátkozott, mivel zárt ülésen hangzott el az előadás.

Arra a kérdésre, hogy a választmányon voltak olyan pécsi küldöttek, akik a kormányfő népszerűtlensége miatt tisztújítást sürgettek, Simon Gábor azt mondta: minden párt tervezi az alapszabályából eredendő feladatait. Szóba került a tisztújítás, de nem személyeskedő felhangokkal - tette hozzá.

Elmondta azt is, hogy a Fiatal Baloldal feloszlatása után létrejött új mozgalom, a Societas elképzeléseivel is megismerkedtek, és a választmány támogatta azt, hogy a Societas dolgozza ki és terjessze a testület elé azt a megállapodástervezetet, amely alapján az MSZP társult ifjúsági szervezetté válhat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását