2024. április 26. - Ervin

Segélyszállítámány Kínába

Várhatóan hétfőn indul Kínába az 50 millió forintos magyar segély első része, 25 darab tízszemélyes sátor - tudatta közleményben a segély kijuttatását koordináló Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) pénteken az MTI-vel.
2008. május 30. péntek 15:43 - Hírextra
A kormány szerdán döntött arról, hogy - a Külügyminisztérium kezdeményezésére - 50 millió forintot csoportosít át a költségvetési tartalékból a minisztérium humanitárius segélyezési keretébe, Kína földrengés sújtotta lakosainak megsegítésére. A segélyszállítmány összeállítását és helyszínre juttatását az OKF koordinálása mellett a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság végzi.

Az 50 millió forintból első ütemben 25 darab tízszemélyes sátrat küldenek várhatóan hétfőn menetrendszerinti repülőjárattal Kínába. Második ütemben egy óránként 4.000 liter tiszta ivóvíz előállítására képes víztisztító berendezést küldenek az ázsiai országba. A berendezést - méretéből adódóan - teherszállító repülőgéppel tudják csak Kínába juttatni, ennek időpontja egyelőre nem ismert.

Az 50 millió forint tartalmazza a Fővárosi Központi Rendeletetésű Mentőszervezet két önkéntesének tíznapos kiküldetésének költségeit is, akik Kínában megtanítják a víztisztító kezelését a helyi szakembereknek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását