2024. április 29. - Péter

Eredményes és hiteles SZDSZ-t szeretne Fodor

Eredményes, parlamentben maradó, hiteles SZDSZ-re van szükség - jelentette ki Fodor Gábor, a párt elnökjelöltje, ügyvivője pénteken Debrecenben sajtótájékoztatón.
2008. május 30. péntek 20:29 - Hírextra

A politikus nyilvánvalónak nevezte, hogy a tisztújítás kapcsán vitában áll az elnökségért újra harcba szálló pártelnökkel, Kóka Jánossal, ám - tette hozzá - azt nem engedi, hogy a vita olyan legyen, ami gyógyíthatatlan sebeket okoz.

"Ellene vagyok, hogy a kampány olyan mértékben szóljon a különbözőségekről, ami később szétválaszt az együttműködés helyett" - fogalmazott Fodor Gábor.

Annak kapcsán, hogy melyik jelölt akar önálló, független pártot, melyik gondolkodik a kormánykoalícióban, leszögezte: a vita nem ebben van.

"Kóka János nem jó úton jár, amikor ilyen módon fogalmazza meg a különbségeket" - tette hozzá.
Az SZDSZ elnöke a napokban egy nyilatkozatában úgy fogalmazott: Fodor Gábor és támogatói "egy új koalíciókötésben keresik az SZDSZ továbbélési lehetőségét", ő viszont "nem a koalícióba való visszakullogásban", hanem az erős, önálló politizálásban látja az SZDSZ jövőjét, támogatottságának emelkedését.

Fodor Gábor szerint az a kérdés, eredményes lesz-e az SZDSZ, vagy eredménytelen, sikerül-e bentmaradnia a parlamentben vagy sem.

A liberális elnökjelölt annak a meggyőződésének adott hangot, hogy támogatottsága és megvalósítható programja kimozdítja az SZDSZ-t jelenlegi helyzetéből.

Orbán Viktor Fidesz-elnöknek egy zárt rendezvényen mondott szavaira, valamint Gyurcsány Ferenc két évvel ezelőtti őszödi beszédére is utalva Fodor Gábor a legnagyobb gondnak azt nevezte, hogy azok nem a nyilvánosság előtt hangzottak el.

Az SZDSZ elnökjelöltje olyan SZDSZ-t akar, amelyik nyíltan beszél a választókkal, a vitákat a nyilvánosság előtt folytatja és nyitott a baloldali, a jobboldali és a zöld liberálisok felé is.
Ez a garanciája, hogy eredményesek legyünk, hogy a liberális értékeket képviseljük, és olyan hiteles párt legyen az SZDSZ, ahol helyreáll a szavak és a tettek összhangja - fogalmazott Fodor Gábor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását