2024. április 25. - Márk

Nemzetközi konferencia az MTM-ben

A természettudományi múzeumok és ismeretterjesztő központok szerepvállalása a fenntartható társadalmak kialakításában - ez a fő témája az Európai Tudományos Központok és Múzeumok Szervezete (ECSITE) csütörtöktől szombatig tartó budapesti konferenciájának.
2008. május 29. csütörtök 14:40 - Hírextra
A tanácskozásnak a Magyar Természettudományi Múzeum ad helyet. Árva Anita sajtóreferens tájékoztatása szerint 45 országból több mint 800 szakember vesz részt a konferencián. A tudományos program hét szekcióban zajlik, ehhez kapcsolódik 1500 négyzetméteren a szakkiállítás, amelyen 50-60 kiállító mutatja be múzeumtechnológiai termékeit. A szekciókban az előadások témáiban kiemelt helyen szerepel a globalizáció és a globális felmelegedés témaköre.

A brüsszeli székhelyű ECSITE fennállása, 1989-óta minden évben megrendezi éves kongresszusát, az igazgatótanács a tavalyi portugáliai konferencián jelentette be, hogy a Magyar Természettudományi Múzeum rendezheti az idei tanácskozást. A budapesti konferencia résztvevői a Közlekedési Múzeum, az Országos Műszaki Múzeum, valamint a Millenáris és a Jövőháza területén bemutatókon, szakprogramokon vesznek részt.

Az ECSITE Európa természettudományi múzeumait, állatkertjeit, természettudományos ismeretterjesztő központjait és óceánáriumait tömöríti. A szervezetnek 385 tagja van 30 országban, így több ezer tudományos ismeretterjesztéssel foglalkozó szakembert fog össze.

A konferenciához kapcsolódó szakkiállításon egyebek mellett mozgó emberi robot, digitális, számítógépes programmal összekötött mászófal, teljesen felszerelt mozgó bűnügyi laboratórium is látható. A konferencia vendégei a kiállított tárgyakat ki is próbálhatják.

A Magyar Természettudományi Múzeum a tanácskozás miatt vasárnapig zárva tart.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását