2024. március 29. - Auguszta

Kóka Kósával lobbizik

A debreceni liberálisok és a helyi fideszesek egyaránt érdekeltek abban, hogy a kutatás-fejlesztést elősegítő Európai Spallációs Neutronforrás (ESS) Debrecenben épüljön meg - jelentette ki Kóka János, az SZDSZ elnöke csütörtökön, miután a hajdúsági megyes
2008. május 29. csütörtök 22:59 - Hírextra

A liberális pártelnök hivatalában, a Városházán kereste fel Kósa Lajost. Az általa kezdeményezett találkozót követően Kóka János hangsúlyozta: vannak olyan kérdések, amelyek pártállástól függetlenül fontosak, és ilyen a spallációs központ ügye is.

A kormány a múlt év második felében döntött arról, hogy Debrecent támogatja a központ helyszíneként. A több száz milliárd forintos beruházás a magyarországi kutatás-fejlesztés legnagyobb projektje lenne - hangsúlyozta Kóka János.

Mint kifejtette, gazdasági miniszterként sokat dolgozott együtt Kósa Lajossal annak érdekében, hogy Magyarország, illetve Debrecen jó eséllyel küzdjön meg Spanyolországgal, Svédországgal és Lengyelországgal a beruházásért, amelynek eredményeként több ezer innovatív munkahely jönne létre. Kóka János kiemelte: az ügyben felajánlotta segítségét Kósa Lajosnak.

Európa liberális miniszterelnökeinél, az Európai Unió liberális biztosainál és más vezető liberális politikusoknál mindent elkövetek annak érdekében, hogy Magyarország kapja meg ezt a lehetőséget - mondta Kóka János Debrecenben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását