2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Tabajdi kiakadt

Tabajdi Csaba, az MSZP EP Delegáció vezetője szerint rendkívül veszélyesek és károsak a kiszivárgott titkos Fidesz-tervek az autópálya-építések és a 4-es metró leállítására.
2008. május 25. vasárnap 07:36 - Hírextra
"A Fidesz elnöke ismét a minél rosszabb Magyarországnak, annál jobb a Fidesznek forgatókönyvét követi. Csak remélni tudom, hogy most sem veszik komolyan Orbán Viktort Európában, aki nem először próbál riogatásával ártani Magyarországnak. Ha Brüsszelben felfigyelnek erre a kijelentésre, megdöbbennek majd attól, hogy van olyan ország, amelynek ellenzéki pártja megfosztaná hazáját az uniós támogatásoktól. Újra bebizonyosodott, hogy nincs még egy ennyire felelőtlen ellenzék Európában, mint a Fidesz. Legalább az Európai Uniót hagyná ki Orbán Viktor hatalmi játszmáiból!

A populista ellenzék vezetője kaszinózik a hazánk számára Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és a magyar EP képviselők által kiharcolt uniós fejlesztési pénzekkel. Vajon Orbán Viktor az ország modernizációján akar spórolni, hogy saját presztízsberuházásait finanszírozhassa? Orbán elvakult igyekezetében, hogy mindenáron ártson a kormánynak nem veszi észre, hogy az országnak árthat igazán?

Azt, hogy Orbán Viktor nem szereti Budapestet, a budapestieket, már tudtuk. Az autópálya-építések leállításával azonban Orbán a vidéki embereknek is hadat üzen. Orbán Viktor és a Fidesz a rombolást és a bosszút tervezgeti szűk körben, ahelyett, hogy érdemi és jövőbemutató elképzeléseket mutatnának fel a választók számára."

Tabajdi szerint Orbán Viktor tudhatná, hogy a 2007-13-as operatív programokat, így az autópálya-fejlesztések forrásául szolgáló közlekedési operatív programot már alapos vizsgálat és ellenőrzés után jóváhagyta az Európai Bizottság, és folynak az egyeztetések a metró finanszírozásáról is Brüsszellel. E szerint a Fidesz elnöke az Európai Bizottságban sem bízik, amely minden unió által finanszírozott programot és pályázatot előzetesen többszörösen ellenőriz, megfigyelés alatt tart a kivitelezés alatt, és csak akkor fizet, ha mindent rendben talál? Orbán vádaskodásával, gyanúkeltésével azt kockáztatja, hogy elvesznek a kiemelt fejlesztési nagyprojektekre szánt EU-pénzek, a magyar adófizetőknek kell majd finanszírozniuk mindent. "Amíg a kormány és Budapest önkormányzata metróalagutat fúr, addig Orbán Viktor az uniós támogatásokat fúrja. Orbánnak senki és semmi sem drága, az ellenzéki vezér több százmilliárd forinttól fosztaná meg az országot, csak azért, hogy a kormányt ellehetetlenítse."
Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását