2024. április 25. - Márk

27 ezer rendőr az utakon

Összesen 27 000 rendőr lesz szolgálatban Ausztriában a júniusi labdarúgó Európa-bajnokság alatt, akiknek munkáját 1125 külföldi kolléga is segíti majd.
2008. május 29. csütörtök 12:20 - Hírextra
Günther Platter belügyminiszter a kormány elé terjesztett beszámolójában közölte, hogy az Eb idején 881 német rendőr fog tevékenykedni az alpesi országban - a vendégek közül ők lesznek jelen a legnagyobb létszámban -, zömüket intézkedési jogkörrel ruházzák majd fel. A horvát kontingens 35, a lengyel 25, a svéd 15, a görög 12, a spanyol és az orosz 11 főt tesz ki. További 135 külföldi rendőr a határokon lát el biztonsági feladatokat.

A miniszter ismételten megerősítette, hogy az Eb idején "átmeneti jelleggel, szakaszosan és a helyzettől függően" visszaállítják határellenőrzést, tehát az utazók érvényes úti okmánnyal - útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal - léphetik át csak a határt. Utalt arra is, hogy az Eb-én részt vevő és a szomszédos államokkal - köztük Magyarországgal - egyetértési memorandumot írtak alá a rendőrségi együttműködésről és a kölcsönös segítségnyújtásról.

Platter hozzátette, hogy az osztrák rendőrségnél szabadságolási tilalmat rendeltek el a kontinensviadal idejére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását