2024. július 20. - Illés

Rohanás a sajt után

19 sérültje lett az idei gloucestershire-i sajtgurítási viadalnak - a sajtot nem számítva. A népszokás szerint 3-3,5 kilós sajtot - kerek formájút - gurítanak le Brockworthben minden évben egy hegy meredek lejtőjén, 200 méteres távon, a versenyzők meg roh
2008. május 27. kedd 10:43 - Hírextra

Az győz, aki előbb leér. A sérülésrekord 1997-ben volt, akkor 33 embert kellett orvosolni. Az idei kép jóval kedvezőbb, pedig az eső miatt a lejtőn nem volt megállás. A 3000 főnyi közönség - köztük japánok, ausztrálok - lelkes üvöltözése közepette a női mezőny győztese egy 17 éves brit lányka lett, a férfiaknál - négy futam volt - szintén hazai győzelmek születtek.

A nyeremény elég szerény: a megviselt, agyonhorpadt sajtot kapják a győztesek.
És még örülhetnek, hogy nem bő hatvan évvel ezelőtt nyertek. Akkoriban ugyanis - a II. világháborús élelemhiány miatt (1941-1954 között) - csak hatalmas fasajtot kaptak a gurításhoz a versenyzők, igaz, igazi sajttal töltve. A töltelék azonban csekély méretű volt, csupán egy kis lyukat fúrtak a fasajtba és abba dugtak valódi gloucesteri sajtot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását