2024. május 2. - Zsigmond

Nagy nevek közül választ a Chelsea

Az angol sportsajtó tudni véli, hogy hamarosan eldől, ki lesz a Chelsea labdarúgócsapatának új menedzsere. A legesélyesebb jelöltek közt Marcello Lippi, Frank Rijkaard, Guus Hiddink és Didier Deschamps nevét emlegetik.
2008. május 27. kedd 10:20 - Hírextra
Természetesen mindegyik tréner mellett vannak érvek és ellenérvek. A világbajnok Lippit szakmailag senki sem tudja felül múlni, ám a kiváló edző nem beszél semmilyen idegennyelvet, ami Roman Abramovics esetében nem túl jó ajánlólevél. Az ősz mester egyébként most már hajlana a feladatra, kérdés, vajon sikerül-e megegyeznie a londoni kékekkel.

A francia lapok egyre többet emlegetik Didier Deschamps nevét, aki ki is jelentette, nem tudna ellenállni Abramovics hívó szavának. A 39 éves szakember élete kihívásának nevezte az esetleges új munkát.

- Ha a Chelsea hív, akkor azt az ajánlatot el kell fogadni, különben jobb, ha abbahagyod az edzősködést. Minden tréner álma az, hogy egy ilyen klasszis együttest gardírozzon - mondta Deschamps, aki játékosként egy évet töltött a Stamford Bridge-en.

Guus Hiddink érkezésére egyre kevesebb esélyt látnak Londonban, miután a holland sztáredző kijelentette, mindenképpen kitölti 2010-ig szóló szerződését az orosz válogatottnál, amellyen egyre jobb eredményeket ér el.

- Remekül érzem magam, semmi okom a váltásra. Megtisztelő, hogy az én nevem is felmerült, de a 2010-es dél-afrikai világbajnokságig biztosan maradok -mondta Hiddink.

Frank Rijkaard mostanra a legesélyesebb jelöltté lépett elő. A Barcelonával mindent megnyerő - ám az utóbbi két évben sikertelen - tréner játékfelfogása nagyon tetszik Abramovicsnak, ráadásul az orosz klubtulajdonos nem vált meg a csapat technikai vezetőjétől, Henk ten Catétól, akivel Rijkaard sikerekben gazdag két évet töltött el Barcelonában. Jelenleg tehát úgy fest, Frank Rijkaard lesz a Chelsea új szakvezetője.
Forrás: SamsungSport.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását