2024. április 23. - Béla

Kiss váltaná Gyurcsányt?

A szocialisták teljes gőzzel készülnek az őszi kormányfőváltásra, az MSZP meghatározó érdekcsoportjai Kiss Péter kancelláriaminisztert tudnák elképzelni a kisebbségi kormány élén - írta keddi számában a Magyar Hírlap.
2008. május 27. kedd 08:16 - Hírextra

A lap információi szerint az MSZP meghatározó érdekcsoportjai inkább Kiss Péter kancelláriaminisztert tudnák elképzelni a kisebbségi kormány élén. Gráf József földművelésügyi minisztert nem sorolják az esélyesek közé. A korábbi hírekkel ellentétben Bajnai Gordon gazdasági csúcsminiszternek sem olyan jók az esélyei, mint ahogy arról több hazai és külföldi orgánum is beszámolt - írta a Magyar Hírlap.

Az újság szerint erősödnek a pártban azok a hangok is, amelyek szerint a váltással meg kell várni a jövő tavaszi európai parlamenti választásokat, addig kell Gyurcsány Ferencet a miniszterelnöki pozícióban tartani. Egyre több szocialista látja viszont úgy, hogy a kisebbségi kormány sorsa nem a kormányfő személyétől, hanem a szabad demokratákkal és az MDF-fel kötendő megállapodásoktól függ - olvasható az összeállításban.

A forgatókönyvek aszerint módosulnak, hogy az SZDSZ júniusi küldöttgyűlésén Kóka Jánost vagy Fodor Gábort választják-e elnökké - értesült a Magyar Hírlap.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását