2021. április 11. - Leó, Szaniszló

Az elgázolt nagymamára és unokájára emlékeztek

Mintegy ezren emlékeztek hétfőn Pécsett a múlt héten, egy gyalogátkelőhelyen elgázolt nagymamára és unokájára. A résztvevők, akik között közéleti személyiségek, politikusok és helyi rendőri vezetők is voltak, mécseseket gyújtottak a két ember életét követ
2008. május 27. kedd 07:31 - Hírextra

A demonstrációt interneten keresztül szervező Fodor Ibolya az MTI-nek azt mondta: a környék lakói az akciót figyelemfelkeltésnek is szánják, az önkormányzattól pedig azt követelik, telepítsen közlekedési lámpát a gyalogátkelőhöz, hogy az emberek bármilyen napszakban biztonságosan át tudjanak kelni rajta.

Utalt rá, hogy a Maléter Pál utca a baranyai megyeszékhely elkerülő útjának része, melyen naponta 10-15 ezer jármű halad át. Szerinte ez gyalogos szempontból szinte már elviselhetetlen forgalom, amely szükségessé teszi korlátozások bevezetését is.

Hangsúlyozta: mindaddig folytatja a hétfőihez hasonló demonstrációk szervezését, ameddig a város nem változtat az "áldatlan állapotokon".

A 67 éves nagymamát és 20 hónapos unokáját múlt hét szerdán gázolta el egy Alfa Romeót vezető 32 éves férfi. Az asszony a kórházban még aznap éjjel, a gyermek másnap belehalt sérüléseibe.
A sofőr ellen a rendőrség halálos közúti baleset okozása miatt indított eljárást.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását