2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Aukció lesz Vaján

Jótékonysági célú képaukciót tartanak május 31-én szombaton a vajai Vay Ádám Múzeumban, ahol 11 órától 67 festményt árvereznek el - közölte az intézmény vezetője kedden az MTI-vel.
2008. május 27. kedd 11:00 - Hírextra
A remélt bevételből a múzeum szakmai programokat kíván finanszírozni, így könyvkiadásokat tervez, valamint alkotótábort szervez - mondta Molnár Sándor.

Az igazgató kiemelte: a múzeum létre kívánja hozni őszi alkotótáborát, amelyet október első két hetében rendeznének. A táborba hazai és határon túli művészeket várnak, összesen nyolc meghívott alkothat majd Vaján.

A szabolcs-szatmár-beregi múzeum szervezésében már évek óta működik egy téli alkotótábor, nyaranta pedig a fiatal tehetségeknek teremtenek lehetőséget a közös munkára.

A szombati képaukción 26 művész alkotását árverezik, közöttük lesz akvarell, olaj-, vászon- és farostkép, pasztell, plextoll, szitanyomat, rézkarc, illetve vegyes technikával készült kép is.

A kikiáltási árak 9000 és 250 000 forint között váltakoznak.

A múzeum tevékenységének támogatására alkotásaikat felajánló hazai művészek mellett külföldiek is vannak, így német, román és holland festők.

A vajai múzeum a híres Vay-család 16. században épült, épen maradt és nemrég fel is újított várkastélyában működik. A Vay-család legismertebb tagjának, Vay Ádámnak a nevét viseli, aki II. Rákóczi Ferenc udvari marsallja, Munkács várának főkapitánya volt egykor. Az intézmény ennek megfelelően elsősorban a Rákóczi-szabadságharc emlékeit őrzi, szoborparkjában például az ország függetlenségéért vívott küzdelem ismert népi és nemesi vezetőit mutatja be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását