2024. május 2. - Zsigmond

Nyugati tőkéből épül a játszótér

Egy magyar és egy amerikai Rotary Klub közös adományából épült játszótér a Mátészalkai Gyermekvárosban - közölte Erdélyi Miklós, Ópályi polgármestere hétfőn az MTI-vel. A rendhagyó kezdeményezést sikernek értékelik a helyiek.
2008. május 26. hétfő 13:42 - Hírextra
A mátészalkai és a knoxwille-i Rotary Klub kétmillió forintot adott a létesítmény felépítésére, a korszerű játszóteret a gyermeknapon vehették birtokukba az állami gondozott gyermekek - mondta az önkormányzati vezető, aki maga is tagja a szabolcs-szatmár-beregi városban működő, rászorulókat segítő szerveződésnek.

Hozzátette: a mátészalkai és az Amerikai Egyesült Államok-beli Knoxville-i Rotary Klub testvérszervezeti együttműködést ápol egymással 1995 óta.

Az eltelt tizenhárom év alatt számtalan mátészalkai és környékbeli gyermekintézményt és ott élő, tanuló, nehéz sorsú fiatalt segítettek adományoaikkal.

A mostani játszótéravatáson a knoxwille-i Rotary Klub tagjai is részt vettek, akik egy héten át voltak a mátészalkaiak vendégei, s megismerkedhettek a magyar főváros, Budapest, valamint Eger, Tokaj, Hortobágy, illetve a Felső-Tisza-vidékének nevezetességeivel is.

A világméretű, ma már több mint 150 országban, mintegy 1,3 millió taggal működő Rotary Klub mozgalom első szerveződése 1905. február 23-én alakult az USA-beli Illinois államban. Magyarországon 1925-ben, Budapesten jött létre az első klub, majd 1942-től, 1989-ig szünetelt a tevékenység, s a rendszerváltás teremtette meg az újbóli működés lehetőségét.

Mátészalkán 1993-ban alakult meg a Rotary Klub, s jelenleg 29 tagja van, akik önzetlen segítséget nyújtanak a térség rászorultjainak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását