2024. április 27. - Zita

Csempészettel és adócsalással gyanúsítják az alapítvány vezetőjét

Hétfőn megkezdődik az iratismertetés az Együtt Egymásért, Egy-másért Alapítvány 1,25 milliárd forintos csempészettel és adócsalással gyanúsított vezetője és társai ügyében, a vámnyomozók várhatóan vádemelést javasolnak - értesült a Népszabadság.
2008. május 26. hétfő 08:13 - Hírextra

A kiemelten közhasznú szervezet kuratóriumi elnökét, Földesi-Szabó Lászlót és társait 1,25 milliárdos csempészettel és adócsalással gyanúsítja a vám- és pénzügyőrség - olvasható a lap hétfői számában.

A Népszabadság írása kiemeli, hogy egyelőre nem lehet tudni, hogy hová lett mintegy 900 millió forint az alapítvány kasszájából és tisztázatlan a Nemzetbiztonsági Hivatal és az alapítvány kapcsolata is. A lap szerint valószínűleg fedőcégnek szánták a szervezetet.

A gyanúsítás szerint 2005. augusztusa és 2007. februárja között 175 alkalommal, összesen 8500 tonna konzervet hoztak az országba térítésmentesen átadott adományként. Ha az alapítvány a konzerveket szétosztotta volna a rászorulók közt, sem vámot, sem forgalmi adót, sem termékdíjat nem kellett volna fizetnie. A közhasznú szervezet azonban az alapítvány fő támogatójának, a Herba cégcsoportnak adta át továbbértékesítésre a teljes mennyiséget. Így a vám- és adómentesen behozott konzervek néhány multinacionális cég polcaira kerültek - emlékeztet a napilap.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását