2023. június 2. - Kármen, Anita

KDNP: balra át?

A "mérsékelt balt" szimbolizálhatná a Fidesz mellett a KDNP egy kormánykoalícióban, a kereszténydemokraták egyházi és a szociális ügyek terén számíthatnának kormányzati funkcióra - írta egy meg nem nevezett KDNP-s politikusra hivatkozva hétfői számában a
2008. május 26. hétfő 08:09 - Hírextra

A lap szerint nagy kockázat nélkül valószínűsíthető, hogy a kereszténydemokraták az egyházi és a szociális ügyek terén számíthatnának kormányzati funkcióra.

Az újságnak nyilatkozó kereszténydemokrata politikus szerint a KDNP két koordinátarendszer szerint is mérce lehet egy konzervatív tónusú kormányzáshoz.

Egyrészt a hagyományos jobb-bal ideológiai mezőn a keresztény-konzervatív "Isten, haza, család" értékeket képviselhetik. Másrészt a munka-tőke viszonyrendszerben a KDNP a "mérsékelt balt" is szimbolizálhatja a Fidesz mellett - idézte a lap az egyik KDNP-s politikust.

A Népszabadság szerint a közös kormányzás során a Fidesz, illetve Orbán Viktor "a pragmatikus, operatív fősodor" lehet, a választók széles köre számára hozhat gyakorlatias, mindennapi intézkedéseket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását