2024. március 29. - Auguszta

Bizakodik az új kötöttfogású kapitány

Vasárnap lezárult a kötöttfogású birkózók olimpiai kvótaszerző sorozata, melyet szinte százszázalékos mérleggel zárt a magyar csapat, hiszen a hétből hat súlycsoportban sikerült kvótát szereznie.
2008. május 26. hétfő 20:20 - Hírextra
Struhács György szövetségi kapitány így nem meglepő módon elégedetten értékelte az elmúlt majdnem háromnegyed évet, s egyben bizakodva tekint a pekingi nyári játékok elé.

- Hosszú, ugyanakkor eredményes időszak zárult le a hétvégén. Csupán egy súlycsoportban nem sikerült kvalifikációt szereznie versenyzőinek. Ugye nincs hiányérzete?

"Valóban hosszú menetelésen vagyunk túl, melynek során a célok sokat változtak. A tavalyi világbajnokságot megelőzően öt kvóta begyűjtését gondoltuk reálisnak, ám a vb-n megszerzett négy után már az volt a cél, hogy teljes csapattal utazzunk a kínai fővárosba. A 60 kg-ban sajnos nem sikerült, így ez utóbbi nem jött össze, ennek ellenére természetesen nagyon elégedett vagyok. Nagyon kevés nemzet küldhet hat kötöttfogású birkózót a játékokra" - nyilatkozta az MTI-nek Struhács György.

- A csapat nemcsak számában, minőségében is erősnek tűnik. Rögtön a kvalifikációs időszak végén talán még korai a kérdés, mégis, most mit gondol, mire lehet képes a válogatott az olimpián?

"Tehetséges, fiatal csapatunk van, mely szerintem két érmet is szerezhet, sőt kedvező körülmények esetén még többet is. A medáliák színe pedig bármilyen, így akár arany is lehet - mondta a szakvezető. - A két fiatal Európa-bajnokunk, Lőrincz Tamás (66 kg) és Bácsi Péter (74 kg) aranyesélyesként utazik majd a játékokra, s ezt nem csak én, hanem ők is így gondolják, ennek tudatában készülnek. Ugyanakkor a többiekben is benne van a dobogó. A hat emberből csak a 84 kilós Fodor Zoltán nem szerzett eddig érmet nagy világversenyen, de nyugodtan ki merem jelenteni, hogy nála is csak idő kérdése ez, s akár már Pekingben kijöhet neki a lépés. A csapat két tapasztalt tagja, Virág Lajos (96 kg) és Deák Bárdos Mihály (120) kedvező sorsolással szintén messzire juthat, mint ahogy az utazókhoz pénteken csatlakozott, Eb-bronzérmes Módos Péter is."

- Az utóbbi két hetet Olaszországban töltötte a csapat. Az olimpiáig milyen program vár a versenyzőkre?

"Most két hét pihenőt adtam nekik. Ezt eredetileg nem terveztem be, de úgy láttam, hogy szükségük van egy kis feltöltődésre. Jövő vasárnap aztán Ukrajnába utazunk, ahol június 22-ig együtt készülünk a helyi és a francia csapattal, a második hét végén pedig versenyen veszünk részt. A hazaérkezést követően Budapesten edzünk, ahonnan Lőrincz, Virág és Bácsi a következő hétvégén Bakuba utazik a Grand Prix-döntőre, míg a többiek egy héttel később egy lengyelországi viadalra. Az utolsó négy hetet Tatán töltjük, aztán augusztus 2-án indulunk az olimpiára."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását