2023. február 6. - Dorottya, Dóra

Nemzetközi zsokéképző Bábolnán

A Magyarországon száz éve megszűnt zsokéképzés újjáindításának első lépéseként öt diák indult szombaton a bábolnai lovas szakiskolából versenylovasképzésre az angol Nemzeti Lovasiskolába - tájékoztatta az MTI-t az intézmény igazgatója.
2008. május 24. szombat 15:00 - Hírextra
A diákokat az angol iskola választotta ki, és fedezi képzésük fejenként 6000 fontos (közel kétmillió forint) díját. A magyar növendékek kilenc hónapig tanulnak Angliában, a képzésen az egész világról egyszerre negyvenen vehetnek részt - tette hozzá Pelczéder Zoltán.

Az ott elsajátított módszerek alapján a két intézmény közvetlenül Brüsszelhez pályázik közép-európai zsokéképző központ kialakítására. A Bábolnán felépülő oktatási intézményben a környező országok versenylovasait képeznék.

A bábolnai lovas szakiskolában rendszeresen norvég hallgatók egy csoportja is eltölt fél évet. A szakmai tárgyakat angolul tanulják, az általános ismereteket szeptembertől már norvégul kapják meg, ugyanis a külföldi partnerintézmény a norvég kormánytól mintegy 11 millió forintot nyert egy videokonferencia-hálózat kiépítésére.

A Pettkó-Szandtner Tibor Lovas Szakiskola és Kollégiumban 140 diák tanul, közülük a két szakmai évfolyamban 90 gyereket képeznek lótenyésztő és belovagló szakmára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását