2024. május 6. - Ivett, Frida

Dumacsata

Április 24-27 között rendezik meg a televíziós riporterek világversenyét Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn, ahová huszonöt ország fiatal tehetségeit várják a szervezők - közölte a rendező fehérgyarmati Régiókért Alapítvány elnöke az MTI-vel.
2008. február 17. vasárnap 09:44 - Hírextra
A múlt évben 17 ország televíziósai forgattak versenyfilmet a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen és környékén, illetve a közeli román, szlovák és ukrán határon túl is, az idén pedig szeretnék, ha ez a szám legalább 25-re nőne - mondta Bolyáki Attila.

Az alapítványi vezető, egyben a verseny igazgatójának tájékoztatása szerint az európai televíziós társaságok mellett küldtek meghívót Ausztráliába, több ázsiai, sőt afrikai országba is, és március 30-ig várják a nevezéseket.

Szeretnék, ha a következő években a Reporters Europe Cup nevet viselő verseny világméretűvé válna, s az idei az első lépés ennek eléréséhez - tette hozzá Bolyáki Attila.

Kiemelte: a világ különböző televíziós versenyein mindenütt nevezési díjat kell fizetni a résztvevőknek, a sóstógyógyfürdői vetélkedő viszont teljesen ingyenes, mindent a rendezők biztosítanak, hogy segítsék a fiatal tehetségek kibontakozását, akik érthetően még nem rendelkeznek megfelelő anyagiakkal egy-egy nemzetközi megmérettetési lehetőséghez.

A szabolcsi üdülőközpontban a versenyzők a szállás és étkezés mellett az angol nyelvű versenyfilm elkészítéséhez vágókapacitást és személyzetet kapnak, tolmács áll rendelkezésükre, s a riport helyszínére történő utazásuk is megoldott.

A film témáját az első napon kapják meg a résztvevők, úgy, mint a kérdést a vizsgán, aztán indulhat forgatni a stáb a helyszínre, majd a neves szakemberekből álló zsűri értékeli, rangsorolja és díjazza az elkészült alkotásokat.

Bolyáki Attila hozzáfűzte: február közepéig tíz európai, 3 tagú forgatóstáb adta le nevezését a rendező alapítványnál.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását