2024. március 29. - Auguszta

Kóka üdvözli Orbán "őszödi beszédét"

A választóknak tudnia kell, mit akar hatalomra kerülése után Orbán Viktor, az SZDSZ szerint "titkos megszorító csomagja" van a Fidesznek - tudatta Kóka János, az SZDSZ elnöke pénteken az MTI-vel, egy interneten megjelent írás kapcsán. A liberális pártveze
2008. május 23. péntek 10:20 - Hírextra

"Orbán Viktor egy nyilvánosság kizárása mellett tartott rendezvényen őszintén beszélt terveiről. Nyilvánvalóvá vált, hogy a Fidesz által naponta előadott javaslatok köszönőviszonyban sincsenek elnökének valódi terveivel. Arra kérjük Orbán Viktort, tárja fel a kiszivárgott beszéd még titkos részeit, tegye nyilvánossá valódi programját" - hangsúlyozta Kóka János közleményében.

Az index.hu hírportál csütörtökön megjelent cikke szerint Orbán Viktor néhány hete egy zártkörű, Kéri László politológus által szervezett szemináriumon arról beszélt, hogy a Fidesz hatalomra jutása után nem hagyományos kormányzás lesz, "sokaknak sok minden fog fájni".

Az SZDSZ szerint a Fidesz megszorításokra, akár fájdalmas reformokra készül. A párt ezért felszólítja Orbán Viktort, hozza nyilvánosságra "titkos megszorító csomagját" - szerepel a liberális pártelnök közleményében.

Kóka János kiemelte: a Fidesz-program ismertté vált részleteiből kiderül, hogy a párt csökkentené az állam szerepét az infrastruktúra-fejlesztésnél. Hozzáfűzte: Orbán Viktor nem akar autópályákat és metrót, "mindkettőben következetes maradt 2002-ben megbukott kormánya gyakorlatához".

Az SZDSZ elnöke kommünikéjében kitért arra, hogy az index.hu szerint Orbán Viktor politikai terveiről is beszélt a néhány héttel ezelőtti zárt körű rendezvényen.

A liberális párt felszólítja Orbán Viktort, nyilatkozzon arról is, lassanként a hatalom közelébe akarja-e engedni a Magyar Gárdát, mint Horthy Miklós a szélsőjobboldalt vagy elutasítja őket, és ebben az esetben felbontja a Fidesz és a Magyar Gárdát létrehozó Jobbik összes helyi koalícióját - közölte ennek kapcsán Kóka János.

Az index.hu cikkére reagálva Kéri László csütörtökön az MTI-nek elmondta: Orbán Viktor nem beszélt a négyes metró beruházásának leállításáról a filmművészeti egyetemen tartott zártkörű összejövetelen.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője szerint egy kormánynak nemcsak lehetősége, hanem törvényi kötelezettsége, hogy körültekintően és takarékosan bánjon az adófizetők pénzével.

Daróczi Dávid kormányszóvivő úgy vélte, az ország érdekeivel ellentétes lenne az állami beruházások leállítása, az ugyanis kisebb gazdasági növekedést, kevesebb új munkahelyet és kevesebb megrendelést jelentene a cégeknek.

Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere reagálásában közölte: nem lepte meg Orbán Viktor nyilatkozata.

Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint Orbán Viktor nem a beruházás leállításáról, hanem a közpénzek felhasználásának ellenőrzéséről beszélt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását