2024. július 18. - Frigyes

Cseh kiképzőgépeket venne Magyarország

A honvédelmi miniszter elképzelhető megoldásnak tartja, hogy a Magyar Honvédség a cseh kormány által felajánlott L-159-es kiképző repülőgépeket vásároljon a jövőben; Szekeres Imre csütörtökön egy szakmai konferencián ugyanakkor közölte: ezen kívül több má
2008. május 22. csütörtök 13:11 - Hírextra
Ismertetése szerint a légierő kidolgozott egy szakmai koncepciót a MiG-29-es vadászrepülőgépek rendszerből való kivonása utáni időszakra, amikor már csak a 14 Gripen vadászrepülőgép marad hadrendben.

A koncepcióban felvázolt lehetőségek között szerepel egyebek között a MiG-ek további rendszerben tartása, a Gripennel kötött bérleti megállapodásban rögzített repülési idő növelése, további Gripen vadászgépek vásárlása, illetve 12-14 darab alacsony üzemeltetési költségű kiképző és könnyű harci repülőgép beszerzése is.

A katonai szakmai vezetés ez utóbbi lehetőséget tartja szakmailag a legelőnyösebb és leggazdaságosabb megoldásnak - közölte Szekeres Imre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását