2022. szeptember 28. - Vencel

Színházi blama Egerszegen

Az MSZP szerint a zalaegerszegi városvezetést terheli a felelősség a helyi színház körül kialakult tisztázatlan helyzet miatt, ugyanis az Európai Színházi Unió hivatalos levelét - csak egy hónapos késéssel adták át a képviselőknek.
2008. május 21. szerda 22:02 - Hírextra
Megjegyezte, hogy május 6-án Garamvölgyi György (Szövetség Zalaegerszegért) képviselővel közösen kérték a színházi unió levelét, de azt a válasz kapták, hogy a hivatalba nem érkezett ilyen tartalmú levél. A képviselőknek csak május 20-án küldték meg a kért a levelet, amelyen egyértelműen látszik, hogy az április 25-én érkezett a hivatalba.

Ezt megelőzően Gyimesi Endre (Fdesz) polgármester még áprilisban bemutatott a képviselőknek egy angol nyelvű elektronikus levelet, melyben Elie Malka, az Európai Színházi Unió (UTE) igazgatója a Hevesi Sándor Színház uniós tagságáról, valamint az ezzel járó évi 200 ezer eurós támogatásról tájékoztatja a polgármesteri hivatalt.

Stefán Gábor igazgatót ugyanerről - ezúttal már Elie Malka "aláírásával" - a budapesti francia nagykövetség logójával ellátott levélpapíron, postai úton értesítették. A francia nagykövetségen az MTI kérdésére kijelentették, hogy a levelet nem ők küldték, az aláírás hamis.

Garamvölgyi György képviselő átadta az MTI-nek az UTE igazgatójának (Elie Malka), és elnökének (Alexandru Darie) kézjegyével ellátott levelet, amelyben közölték, hogy a Hevesi Sándor Színház nem tagja az Európai Színházi Uniónak. "Ez egy komoly hamisítás, miután én soha nem írtam meg ezt a levelet". A levélben leírják, hogy az európai szervezet nem fizet a tagjainak, éppen ellenkezőleg: évi több mint 10 ezer euró tagdíjat kell fizetni.

A Hevesi Sándor Színház körül kialakult helyzetet a zalaegerszegi önkormányzat kilenc képviselőjének kezdeményezésére a május 22-én tárgyalja a közgyűlés. A hamisított levelek miatt Stefán Gábor feljelentést tett.

Csizmazia Péter sajtóreferens arról tájékoztatta szerdán a távirati irodát, hogy az ügyet átvette a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság és magánokirat-hamisítás gyanúja miatt megindították a nyomozást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását