2024. április 20. - Tivadar

Rendkívüli közgyűlés

Rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezi az SZDSZ és az MSZP Nagykanizsán a luxusnak minősített polgármesteri autó közbeszerzésének visszavonásáért - közölte szerdai sajtótájékoztatóján a szabaddemokraták városi alelnöke.
2008. május 21. szerda 17:20 - Hírextra
Röst János azt mondta, hogy ha a rendkívüli közgyűlésen eredménytelen lenne a közbeszerzés visszavonása, akár aláírásgyűjtést is kezdeményeznek Marton István (Fidesz, KDNP) polgármester menesztése érdekében. Kérdésre válaszolva azt mondta, hogy ezzel jogilag ugyan nem lehet eredményt elérni, ezért nyomásgyakorlásnak szánják a felvetést, mert "Marton István urizáló hóbortja országos botrányt váltott ki".

Halász Gyula, az SZDSZ önkormányzati képviselője azt is kifejtette, szerinte a polgármester szlogenje: befektetők helyett luxusautót. A polgármester saját maga gyártja a negatív híreket és megalomán terveket fogalmaz meg - tette hozá.

A Fidesz városi frakciójának vezetője szerdán azt mondta az MTI-nek, hogy nem tartják szerencsésnek az autóbeszerezésről szóló kiírás tartalmát. Bene Csaba elmondta: a város közgyűlése 10 millió forintot biztosított a költségvetésben, ezen a kereten belül kell olyan autót kiválasztani, ami megfelel a céloknak.

Hozzátette, hogy a közbeszerzési kiírás nem a közgyűlés, hanem a polgármesteri hivatal feladata, de természetesen nem támogatják azt, hogy a hivatali autó "sízsákkal, fabetéttel meg egyéb dolgokkal" rendelkezzen.

Nagykanizsán az elmúlt héten készült közbeszerzési kiírás a polgármester új hivatali autójára. A dokumentáció részleteiből kiderül, hogy a legfeljebb kétéves autóra vonatkozó felszereltségi elvárások között egyebek mellett sízsák, televíziózásra is alkalmas képernyő, fa- vagy bőr betétek, elektromos billenő- és tolótető, de meghatározták az autó fantomfekete gyöngyház színét és Alcantara vagy azzal egyenértékű üléshuzatát is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását