2024. május 3. - Tímea, Irma

Nem kell a nemzetbiztonsági védelem

Hajdú-Bihar megye nem kíván az önkormányzat nemzetbiztonsági védelmére megállapodást kötni a nemzetbiztonsági szolgálattal; a megyei közgyűlés pénteken szinte szó szerint ugyanolyan határozatot fogadott el, mint egy nappal korábban Debrecen város közgyűlé
2008. április 25. péntek 18:03 - Hírextra

Az előterjesztő Rácz Róbert (Fidesz) közgyűlési elnök ugyanarra hivatkozott, mint Kósa Lajos (Fidesz) polgármester: a "kormányhatározat lényegében a teljes magyar politikai elit titkosszolgálati eszközökkel való megfigyelését teszi lehetővé, hiszen bírói engedély nélkül, pusztán az igazságügyi és rendészeti miniszter jóváhagyásával teszi lehetővé az érintettekkel szemben a nemzetbiztonsági szolgálat adatgyűjtését.

Rácz Róbert szerint mindez sérti az önkormányzati jogok Alkotmányban is biztosított védelmét.
A szocialista képviselők ezúttal sem támogatták az előterjesztést, de a fideszes többségű közgyűlés végül elfogadta a határozatot, amely szerint "az önkormányzati alapjogok védelme érdekében az erre irányuló megkeresés esetén sem kíván az önkormányzat nemzetbiztonsági védelmére megállapodást kötni a nemzetbiztonsági szolgálattal".

A megyei közgyűlése, csakúgy, mint egy nappal korábban a debreceni önkormányzat, úgy határozott, hogy április 25. napjától megalakítják az Önkormányzati Egészségügyi Holding Zrt-t, amibe több más cég mellett beviszik a megyei üzemeltetésű debreceni Kenézy Gyula Kórházat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását