2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Gyermeknap az állatkertben

Családi vetélkedővel, játéksarokkal, arcfestő programmal és számos meglepetéssel várja látogatóit az Fővárosi Állat- és Növénykert vasárnap, a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából.
2008. május 21. szerda 17:13 - Hírextra
A több állomásból álló, játékos családi vetélkedő kezdő állomását, illetve az ajándékközpontot a Főkapunál állítják fel, de lesznek állomások a mocsári teknősöknél, a jegesmedvéknél és a Majomháznál is. A vetélkedőn reggel 9 órától délután 6-ig vehetnek részt az érdeklődők.

A bivalyok szomszédságában arcfestő program várja a gyerekeket. A Nemzetközi Gyermeknaphoz kapcsolódó programként kerül sor a Józsefvárosi Zeneiskola gyermeknapi hangversenyére, amely 11 órakor kezdődik a Japánkertben.

A gyermeknapi programok mellett ezen a napon is látványetetésekkel, a látogatók közé kivitt állatokkal, kígyósimogatással és egyéb programokkal is igyekeznek a közönség kedvében járni az állatkert munkatársai.

Egy másik programot is szervez a héten a városligeti intézmény. Elsősorban iskolai csoportoknak tart vetélkedőt május 22-én, csütörtökön a Növényi Sokféleség Napján. Ezen a napon a növényvilág iránt fogékony látogatók az egyes állomáshelyeken a fűszernövények, a kaktuszok és pozsgások világával, különleges növényszaporítási módszerekkel, valamint a ritka Wollemia fenyővel is megismerkedhetnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását