2024. május 2. - Zsigmond

Fejétől bűzlik a hal a kajakban

Kedden délután robbant a bomba Szolnokon: Kovács Katalin olimpiai bajnok, huszonháromszoros világbajnok kajakos otthagyta edzőjét, Fábiánné Rozsnyói Katalint (képünkön) és Szegedre távozott.Erre a változatra is számítottam - válaszolta Fábiánné Rozsnyói K
2008. május 21. szerda 19:55 - Hírextra
Kati már hónapok óta „lavírozott”, érezni lehetett, hogy több utat is fontolgat. Érdekes módon nem arra hivatkozott, hogy velem nem jön ki, hanem arra, hogy nem érzi jól magát a lányok között. Pedig előzőleg külön házat is felajánlottam neki arra az esetre, ha ott jobban érzi magát.

- Ezt valós indoknak tartja?

- Ugyan kérem! Mindent a mögötte álló tanácsadók irányítottak, akik most tisztességtelen döntést hoztak. Ha Kati egyértelműen korrekt lett volna, akkor vagy tavaly nyáron, a világbajnoki cím megszerzését követően, vagy legkésőbb az olimpiára történő felkészülés kezdetekor, október elején elköszönt volna. Ő azonban elfogadta az én felkészítésemet és a társak segítségét, hiszen mindenki tudja, egyedül nem tudott volna úgy felkészülni a szezonra, mint ahogyan az általam irányított, a társakkal elvégzett közös munka során. Ilyesmire egyedül Balczó András volt képes.

- Janics Natasa tavaly áprilisban hagyta ott Önt, akinek azóta négy alkalommal ajánlotta fel a visszatérés lehetőségét. Janics ezzel nem élt, viszont most Kovács is eltávozott.

- Nem egy nap alatt született ez a döntés, ez egy előkészített dolog volt. Kati ennek ellenére még az utolsó percben is lapított, még Milánóban sem mondta meg, mire készül, miközben a fő „sarlatán” edző, Sári Nándor már ugrásra készen várta a fejleményeket. Őt már tavasszal felkérték Janics felkészítésére, de akkor azt mondta, csak akkor teszi ezt, ha Kovács is csatlakozik. Most ez is megtörtént, miközben Kati még kedden délután háromkor sem fogalmazott egyértelműen.

- Mi az első reakciója a most kipattant botránnyal kapcsolatosan?

- A „sunyi” szót hangsúlyoznám, mert hónapok óta minden sunyi módon történt. Ez is megtörténhetett ebben a sikersportágban, ahol áll a mondás: fejétől bűzlik a hal. Az én munkámat 90 nappal az olimpia előtt már senki nem tudja tönkretenni, ezt pontosan tudja Kovács Kati is. Ezért maradt a csoportban a lehetséges legutolsó percig. Bárki is fogja „lekaszálni” a sikert, mindenki tudni fogja, hogy ez az én tizenhárom éves, a mindenkori csoportommal elvégzett munkám eredménye.
Forrás: samsungsport.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását