2024. május 13. - Szervác, Imola

Tiltakozástól hangosak a hegyek

Tiltakozástól hangosak a Salzburg környéki hegyek: A muzsika hangja című filmmel halhatatlanná vált Von Trapp villából ugyanis szállodát akarnak csinálni.
2008. május 20. kedd 07:47 - Hírextra

A terv ellenzői azzal érveltek, hogy az 1965-ben Julie Andrews és Christopher Plummer főszereplésével készült musical már így is rengeteg turistát vonz a környékre. A demonstrálók egyik vezetője vasárnap az osztrák tévének nyilatkozva elmondta, hogy minden rendelkezésükre álló eszközt be fognak vetni a hotelprojekt megvalósulása ellen.

A salzburgi idegenforgalmi illetékesek a múlt héten jelentették be, hogy megnyitják az ingatlant és egy szomszédos parkot az érdeklődők előtt. Az épület júliustól fogadná a látogatókat.
A szervezkedő helybéliek felháborodását az is fokozta, hogy állításuk szerint előzetesen nem egyeztettek velük a tervről.

A Von Trapp család 1923 és 1938 között lakott a Salzburg közelében található épületben. 1938-ban elmenekültek az országból, amikor Ausztriát a náci német birodalomhoz csatolták. Ezután (1945-ig) Heinrich Himmler, az SS és a Gestapo főnöke használta, később pedig megvásárolta egy szerzetesrend.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását