2024. május 3. - Tímea, Irma

Önkormányzati patthelyzet

Patthelyzet alakult ki a Pest megyei Pilisjászfalun, mert a képviselő-testület önfeloszlatását az ülés idő előtti berekesztésével a polgármester rendszeresen megakadályozza - közölte a falu egyik képviselője kedden az MTI-vel.
2008. május 20. kedd 14:46 - Hírextra

Bányai József elmondta, hogy a tíztagú testületből - amelynek valamennyi tagja független képviselő - hatan szeretnék az önfeloszlatást, hogy időközi választás eredményeként új polgármester és új testület állhasson a település élére.

Álláspontjuk szerint ugyanis a jelenlegi polgármester törvénytelen eszközökkel vezeti a testületet, s gyakran megtette már, hogy a neki nem tetsző kérdések napirendre tűzése után egyszerűen véget vetett az ülésnek. Ezzel pedig akadályozza a testület tényleges működését, s így nem a falu érdekeit szolgálja.

A polgármester ráadásul elfogadhatatlan hangnemet használ társaival szemben. Az önfeloszlatás napirendre tűzését pedig eddig hat alkalommal akadályozta meg az ülés gyors berekesztésének elrendelésével - állítja a képviselő.

Gál Gabriella polgármester szerint viszont az őt ért támadások mögött az általa az önkormányzatnál kezdeményezett adóság rendezési eljárás áll, ami többek érdekeit sértheti.

Az 1.400 lelket számláló, Piliscsabáról 1994-ben levált település ugyanis mára 200 millió forintos adósságot halmozott fel. Ez abból fakad, hogy az intézmények működtetése havi 10 millió forintba kerül, ám a normatív állami támogatásból csupán 3-4 millió forint áll rendelkezésre. A különbözetet eddig saját vagyon eladásából fedezték.

Ám mára a telkek elfogytak, s így veszélybe kerülhet a működőképesség. Május 28.-ára rendkívüli testületi ülést hívott össze, ahol az önfeloszlatás kérdése lesz a téma - jelentette ki a polgármester.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását