2024. április 20. - Tivadar

Új tolvaj módi - Fosztogatás mélygarázsokban

Új vadászterületen, a mélygarázsokban fosztogatnak a tolvajok Győrben. A késleltetett rendszerű garázskaput és a lakók figyelmetlenségét kihasználva pénzt, iratokat és híradástechnikai berendezéseket lopnak el az autókból úgy, hogy szinte lehetetlen tette
2008. május 19. hétfő 14:31 - Hírextra
Miután az autó behajt, a garázskapu még majdnem egy percig nyitva áll. A rendőrök szerint ezt használják ki a tolvajok. Besurrannak a mélygarázsba, megvárják, amíg a tulajdonos felmegy a lakásba, aztán akcióba lépnek. Feltörik az ajtózárat vagy betörik az egyik ablakot, és mindent visznek, ami a kezükbe kerül: laptopot, GPS-t, kézpénzt, iratokat, de még a kapunyitót is. A lakók figyelmetlenségén kívül azt is kihasználják, hogy a zárt garázsban szinte lehetetlen kiszúrni őket.

Az elmúlt két hónapban 16 lopás történt a győri mélygarázsokban, a tettesek pedig több millió forint kárt okoztak - mondta a Független Hírügynökségnek Reinhoffer Csaba, a Győri Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője. A sorozatos lopások miatt mostantól a rendőrök gyakrabban járőröznek majd a mélygarázsok környékén. A Független Hírügynökség információi szerint egy három-négytagú bandát keresnek, ennél többet azonban nem árultak el a nyomozás részleteiről.
Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását