2024. április 19. - Emma

Támogatja a törvényjavaslatokat az alkotmányügyi bizottság

Az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága általános vitára alkalmasnak találta hétfői ülésén a Magyar Köztársaság alkotmányáról szóló törvénymódosítási javaslatot.
2008. május 19. hétfő 13:44 - Hírextra
A javaslatot a testület a szocialisták és a szabad demokraták 16 igen szavazatával, 2 nem és 11 tartózkodás mellett fogadta el. Szintén zöld utat kapott a költségvetési felelősségről és törvényhozási költségvetési hivatalról szóló jogszabálytervezet, és a helyi önkormányzatokról szóló jogszabály-módosítás. Mindkét jogszabályt az ellenzék tartózkodása mellett fogadták el.

Répássy Róbert (Fidesz) a vita során rendkívül érdekesnek nevezte az előterjesztéseket. Utalt arra, hogy korábban az egyeztetéseken nem született ötpárti konszenzus. Felidézte, hogy a Fidesznek van a költségvetési tanáccsal összefüggő javaslata, amelyet azonban már többször leszavaztak a kormánypárti képviselők.

Somogyvári István, az Állami Számvevőszék képviseletében azt mondta, hogy az ÁSZ szükségesnek tartja a közpénzügyek szabályozását, s ezt maga is javasolta tavaly. A bizottság egyhangúlag támogatta az egyes közjogi tisztségviselők esküjéről és fogadalmáról szóló törvényjavaslatot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását